ĐEKA NEĆE U VLADU SA DEMOKRATSKIM FRONTOM: Predstavnici Albanske liste hoće da pregovaraju

B. DABIĆ 06. 10. 2020. u 15:28

NOSILAC liste Albanske koalicije “Jednoglasno” i poslanika u Skupštini Crne Gore Fatmir Đeka neće u vladu sa Demokratskim frontom.

Foto: B.D.

On podseća da je koalicija "Jednoglasno" odavno saopštila da bi podržala manjinsku vladu Crne Gore koju bi vodili URA i Demokrate.

-U formatu kakvom se ona sada najavljuje, dakle sa DF-om kao njenim najvećim konstituentom, mi ne želimo biti. Prema tome, naša koalicija nije vodila niti vodi bilo kakve pregovore o ulasku u takvu vladu. Sve drugo su špekulacije i konstrukcije, kazao je Đeka.

Ukoliko nas budući mandatar pozove na razgovor, što je uobičajena demokratska praksa, istakao je Đeka - to ćemo mu takođe saopštiti.

Predstavnici albanskih lista "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" i "Jednoglasno" još nisu dobili zvaničan poziv za pregovore o ulasku u novu vlast.

Predstavnici Albanske liste "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" ranije su rekli da će pregovarati najverovatnije sa Demokratama o učešću u izvršnoj vlasti jer - sa Demokratama imaju najbolju saradnju. Demokrate sa albanskim partijama čine vlast u Tuzima.

Potpredsednik Force Genci Nimanbegu iz koalicije "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" izjavio je za Vijesti da im je prioritet da ostvare izborne programske ciljeve, a ne da budu na funkcijama.

Ipak ako bi mogli da biraju to ne bi bilo ministarstvo za ljudska i manjinska prava, već neko drugo, kao na primer ekonomije, ruralnog razvoja i poljoprirede, turizma, saobraćaja i pomorstva.

Pogledajte više