MEDOJEVIĆ: Krivokapić ima podršku PzP, između nas skoro da nema nejasnih pitanja

V. K.

29. 09. 2020. u 21:11

NEBOJŠA Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Pokreta za promjene saopštio je, u emisiji "Intervju" na TVCG, da su sastanci sa budućim mandatarom Zdravkom Krivokapićem još ranije dogovoreni i da je on već na prvom sastanku rekao ono što je relevantno, da Krivokapić ima podršku pet poslanika PzP-a.

Arhiva

Medojević je rekao da je crkva odigrala ogromnu ulogu na izborni uspeh, ali je pozvao crkvene velikodostojnike da se sada ne mešaju u politiku.

-Između nas i Krivokapića skoro da nema nikakvih nejasnih pitanja. Ova vlada je prva posttotalitarna vlada, koja je jedna jedina u istoriji i ima vrlo važan istorijski zadatak da se sprovedu reforme, i to moramo da uradimo brzo, efikasno, temeljno, Činjenica je da je režim izgubio na izborima, a da se niko sa strane nije mešao i nije pomagao našu koaliciju.

Medojević je rekao da je veza Zdravka Krivokapića sa crkvom razumljiva, ali u ovom trenutku je važno da se crkva vrati svojoj ulozi.

-Izuzetno cenim SPC, vernik sam, pravoslavac i dao sam maksimalni doprinos da se crkva zaštiti. Mislim da je to što je crkva uradila pomoglo opoziciji da dođe na vlast, ali sada je vreme da se velikodostojnici vrate u crkvu. Mi smo protiv toga da crkva bude upletena u politiku, zato nisam ni išao pod Ostrog, jer smatram da nije vreme da se tamo sastavljaju. Uvek kad je crkva ulazila u politiku, u poslednjih 30 godina to se nije dobro završilo. Ono što je crkva dobro radila to su litije, ali sada mislim da je najbolje da se sveštenici vrate u crkve i manastire jer će nam trebati jaka duhovna energija.

Medojević je naveo da međunarodna zajednica nema ništa protiv da lideri DF-a budu na visokim pozicijama u vladi.

-Svi kandidati za vladu lobiraju i preko medija, da bi dobili nešto što im pripada. Mi imamo već pripremljena svoja učešća u vladi, koje ne podrazumevaju samo resore. Ja sam se bavio pitanjima demokratske tranzicije, privatizacijama, lustracijom, kriminalom, ali realna politička priča je ona koju ćemo voditi sa mandatarom, kazao je Medojević. -Vladu nećemo rušiti, ali nećemo ni ćutati kada vidimo da nešto nije dobro. Ako Krivokapića neko izmanipuliše, pa on kaže da nema mesta za PzP u vladi, mi ćemo podržati manjinsku vladu, nećemo je rušiti. Još ranije smo rekli da ćemo podržati svaku vladu bez DPS-a, te da će tako i biti. Borićemo se da uđemo u vladu. Uzećemo, ako nam se dozvoli, resore za koje imamo najbolje ljude. Ako nam se to ne dozvoli mi ćemo u Parlamentu uvek biti protiv rešenja koja su štetna po državu, rekao je Medojević.

Pogledajte više