IZRUČEN ŠKALJARAC: Mrva stigao Crnu Goru

S.Đ. 28. 09. 2020. u 16:10

ZORAN Mrvaljević (43) zvani Mrva iz Herceg Novog koji, operativno važi za člana škaljarskog klana izručen je danas crnogorskim nadležnim organima.

Foto: Fejsbuk

On je oko 14 sati uz jake policijske mere obezbeđenja priveden u Specijalno državno tužilaštvo, gde je saslušan.

Specijalno državno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo kao šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom. Prema dokazima SDT-a, ova kriminalna grupa je planirala izvršenje više teških krivičnih djela.O

- Ovo lice se potražuje radi obezbeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju.

Z.M. se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu organizaciju koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom opojnih droga kokaina i marihuane u većim količinama. Takođe, imenovani je osumnjičen da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog K.M. da počini krivično djelo ubistvo na štetu Z.N. i tom prilikom pribavio pištolj nepoznate marke, saopšteno je iz policije.

Mrvaljević je, podsjetimo, uhapšen 17.jula po poternici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica, nakon čega mu je sud u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor. Prilikom hapšenja kod njega su pronađena dokumenta na ime Branko Perišić.

Pogledajte više