SKUPŠTINA OPŠTINA BUDVA: Izbor Carevića za predsednika sledeće sedmice

B. DABIĆ 17. 09. 2020. u 16:08

NOVOIZABRANI predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović kazao je nakon konstitutivne sednice loklanog parlamenta da će u narednim danima biti izabran predsednik Opštine.

Foto: B.Dabić

Radović, takođe, najavljuje potpisivanje koalicionog sporazuma.

-Očekujem da ćemo na bazi naših usmenih dogovora i našeg poverenja koje imamo između koalicionih partnera, sklopiti i konačni koalicioni sporazum, kazao je Krsto Radović.

Prema ranijim najavama, mesto predsednika opštine Budva pripalo je koaliciji  "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve" koja je u loklanom parlamentu prema glasovima građana pripalo 14 odborničkih mandata, od ukupno 33.

Već je potvrđeno da je nova većina u Budvi, poverenje prvom čoveku izvršne vlasti dala Marku Batu Careviću.

Sednica za izbor Carevića, mogla bi biti zakazana sledeće sedmice. Dogovor je postignut oko čelnika zakonodavne i izvršne vlasti u Budvi,dok se oko raspodele resora vode pregovori.

RADOVIĆ - DžAKOVIĆ JE KUPLjEN

- Radujem se tim danima ispred nas jer ćemo jasno pokazati građanima Budve ko smo i što smo, ispred nas je neko novo vreme", rekao je Radović, dodajući da nakon promene vlasti u Crnoj Gori, očekuje oslobođenje svih institucija sistema. Ovde u Budvi je na najbrutalniji način prekršen Ustav prilikom kupovine odbornika gospodina Džakovića (Stevana) , očekujem da će i to biti procesuirano i da će se već jednom u Crnoj Gori stati sa kupovinom odbornika i da će baš gospodin Džaković biti taj koji će biti prvi, nadam se po slobodi institucija, jer je definitivno kupljen, istakao je Radović.

Foto: Fejsbuk Anđela Ivanović

 
 
IVANOVIĆEVA NA SEDNICI U CRNOGORSKOJ NOŠNjI

Predsednica Crnogorske partije i doskoršanja predsednica Skupštine Opštine Budva Anđela Ivanović pojavila se na konstitutivnoj sednici Skupštine opština Budva u odevnoj kombinaciji u kojoj je dominirala crnogorska nošnja.

Nesvakidasnji dres kod odbornice za sednicu Skupštine privukao je pažnju medija.

Pogledajte više