ČEDINA BORKINJA PROTIV LITIJA I "VELIKE SRBIJE": Ko je Novosađanka koja iz Vojvodine podržava Mila Đukanovića

J.Simić

08. 09. 2020. u 11:57

SKUPU "crnogorskih patriota" u nedelju na glavnom podgoričkom trgu, video - podršku pružila je i Novosađanka Bojana Vatić, aktivistkinja stranke Čedomira Jovanovića i inženjer sa diplomom stečenom na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka.

Foto arhiva

Poručila je da izbor "Đukanović ili opozicija" predstavlja biranje između budućnosti i prošlosti jer "velikosrpski projekat je poražen."

Nije prvina da je Vatićeva, rođena Novosađanka, čiji su roditelji takođe rodom iz "Srpske Atine" (očeva strana ima korene u Crnoj Gori, a majčina u BiH), pruža podršku Milu Đukanoviću. Zimus u vreme masovnih protestnih litija širom crnogorskih gradova povodom diskriminatorskog Zakona o slobodi veropispovesti koji je režim odlazećeg crnogorskog predsednika skrojio tako da saseče korene SPC u toj državi, ona je oduševila pristalice vladajućeg DPS porukom na svom fejsbuk profilu u kojoj između ostalog postavlja pitanje "Zašto Crna Gora?" i odmah odgovara:Zato što ih velikosrpski nacionalisti mrze i osporavaju im crnogorski identitet. Zato što nisu ratovali. Zato što su se izvinili Dubrovniku. Zbog toga što su zabranili ravnogorski pokret - napisala je Vatićeva i postala zvezda tadašnjih režimskih medija u Crnoj Gori.

Poslednji put se oglasila na fejsbuk-profilu 16. avgusta objavivši svoju sliku na kojoj, u haljini šivenoj od crnogorske zastave, pozira na ulazu u Patrijaršijski dvor u Sremskim Karlovcima, aktuelnom sedištu vladike sremskog Vasilija i nekadašnjoj rezidenciji patrijarha srpskog.

Pogledajte više