ĐUKANOVIĆ JE ZAROBLJENIK SVOJE MENTALNE FIKCIJE: Predstavlja se kao branilac od Srba (VIDEO)

Novosti onlajn

03. 09. 2020. u 17:00

PREDSEDNIK društva lobista Srbije Nenad Vuković ocenio je za Novo jutro TV Pink da je Crna Gora nakon nedavno održanih izbora doživela veliku političku transformaciju.

Foto: Printscreen/Pink

- Pobeda ima hiljadu očeva, poraz je siroče. Mada meni se čini da se ovde poraz prestavlja kao nešto drugo. Imamo posla sa igračem koji je 30 godina na sceni i koji može mnogo da izgubi. Nadamo se da će strana koja je dobila poverenje građana, ostati mudra. U Crnoj Gori je došlo do političke transformacije – kaže Vuković.

Kako ocenjuje, nisu pravedne i tačne osude Mila Đukanovića da je iz Srbije stizala negativna retorika koja mu nije išla u korist.

Urednik ekonomske rubrike u Večernjim novostima Dušan Stojaković ocenio je da Đukanović i preko medija pokušao da napadne sprsku vlast i okrivi je za politički neuspeh.

- Prvi intervju u kojem Đukanović plaši svet od srpskog bauka i iznosi tvrdnje protiv Srbije polako padaju u vodu. On je zarobljenik svoje mentalne fikcije, gde se predstavlja kao branilac od Srba – kaže Stojaković.

- Svima je jasno da Srbi nisu takvi crni đavoli kakvim ih predstavljaju. Dokaz da srpske partije koje imaju 37 mandata imaju politiku koja je napredna za ceo region – dodaje on, kaže da se od „nove ekipe“ očekuje prava i građanska Crna Gora.

- Ovde će savkom biti komotno, od Albanca do Hrvata. Đukanović to ne može da prihvati – kaže Stojaković.

Pogledajte više