GRADONAČELNIK PODGORICE NA SKUPU NA CETINJU: Bez maske i distance - krši mere koje je sam propisao!

Novosti onlajn

03. 09. 2020. u 20:06

GRADONAČELNIK Podgorice Ivan Vuković ne poštuje mere Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT) - ne nosi masku i ne drži fizičku distancu.

Foto: Facebook

To se vidi na fotografiji napravljenoj večeras tokom "Patriotskog skupa" kod Cetinjskog manastira.

Vuković nije odgovorio na pitanje kakvu poruku, kao član NKT, šalje građanima kako Podgorice, tako i Crne Gore, s obzirom na to da, prema fotografiji, ne poštuje mere, preporuke i naredbe tog tela, a zbog čijeg nepoštovanja su građani mesecima bili sankcionisani.

Javna okupljanja su merama NKT ograničena na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mere su se masovno kršile proteklih nedelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Policija je 23. avgusta blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana sprečeni u cilju sprečavanja širenja korona virusa u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Institut za javno zdravlje ranije danas je saopštio da je među preko 700 uzoraka 146 bilo pozitivno na novi koronavirus. Iz IJZ su više puta upozoravali na to da je odgovornost građana u poštovanju mjera ključna u borbi protiv korona virusa, ali i da je svaki skup mimo propisanih mera potencijalna opasnost za javno zdravlje.

(Vijesti)

Pogledajte više