SAVO VUJOŠEVIĆ SASLUŠAN U OSNOVNOM DRŽAVNOM TUŽILAŠTVU: Nije određeno tužilačko zadržavanje, čelnik barskog Demosa se brani sa slobode

B. DABIĆ 25. 08. 2020. u 12:27

SAVO Vujošević, kandidat za poslanika koalicije "Mir je naša nacija" koji je uhapšen juče u Baru zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Arhiva

Nakon saslušanja vujoševiću nije određeno tužilačko zadržavanje.

Policija je 13.jula pronašla oružje i veću količinu municije u stambenooj zgradi u Baru, u kojoj živi majka Vujoševića.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je policija 13. jula u jednoj stambenoj zgradi u Baru pronašla i izuzela automatsku pušku kalibra 7,62 mm, puškomitraljez i veću količinu municije.

Prema saznanjima Novosti, Vujošević je tada negirao da je oružje njegovo.

- Sprovedenom kriminalističko tehničkom obradom kao i veštačenjem izuzetih tragova policija je došla do sumnje da se S.V. i njegova srodnica S.P. dovode u vezu sa navedenim oružjem, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Po nalogu državnog tužioca u Baru Vujošević je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zbog istog krivičnog dela u Podgorici je lišena slobode njegova sestra S.P.

U Osnovnom državnom tužilaštvu Bar Novostima su rekli da će biti pokrenut krivični postupak kod nadležnog suda.

U ponedeljak, nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Vujšević uhapšen oglasio se Demos, čiji je on član. U ovoj političkoj partiji navode da hapšenje predsednika barskog odbora te stranke, Sava Vujoševića, pet dana pre izbora "rađa osnovanu sumnju da se radi o izbornoj podmetačini sa politikantskim ciljevima".

-Podsećamo javnost da je istraga o navodnom posjedovanju oružja započela 13. jula i da je trebalo da se stigne do sumnje, sa visokim publicitetom, tek na nekoliko dana pre izbora. Zahtevamo da se činjenice i pravda utvrde na javan način. One će najbolje odgvoriti da li radi o prvnom prestupu ili o montiranju podmetnute žrtve u ropcu odlazećeg režima, navodi se u saopštenju Demosa.

Pogledajte više