ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Privedene su četiri osobe, odgovornost za blokade na direktoru policije i ministru unutrašnjih poslova

V. K.

23. 08. 2020. u 23:45

ODGOVORNOST za blokade puteva treba da snose ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, ali i oni koji brane Ustav, jer su ugrožena Ustavom zagarantovana prava.

Profesor Zdravko Krivokapić

Ovo je večeras izjavio Zdravko Krivokapić, nosilac liste Za budućnost Crne Gore ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

- Pokušali da spreče da dođem na vreme i održim govor ovde. Sprečili su auto-litije i desile su se litije i obnovile ono što oni nisu očekivali. Ne možemo da se ne zapitamo zbog čega se to desilo. Ko je to naredio, zašto smo zaustavljeni u slobodnoj Crnoj Gori? Ko je mogao da spreči slobodu našeg dolaska na moleban? To je direktno ugrožavanje slobode kretanja, slobode veroispovesti... ugrozili su i bezbednost saobraćaja jer su obezbedili saobraćaj na jednoj traci, rekao je Krivokapić, poručujuči da je kriv onaj ko je naredio i ko je potpisao ili usmeno naredio policajcima da to rade.

-Ne može Crna Gora tako da živi, Crna Gora je Crna Gora pravde. Pobeda opozicije na predstojećim izborima sada je već izvesna. Ovde ne postoji nikakva prosrpska opcija, a izborna lista na čijem je čelu usmerena je za budućnost svih građana Crne Gore. -Mi smo čekali 30 godina i dočekaćemo i taj 30. avgust jer je to dan naše pobede.

Krivokapić je saopštio da su tokom današnjih događaja privedene četiri osobe.

-Oni su četvoricu naše braće priveli da bi nas zaplašili. Plaše nas i tim dočekom na Biočama, ali su dobili to što zaslužuju, poraženi su još jednom. Oni su nam nudili da se odvojimo od naroda. Kakva bismo to vlast buduća bili kad bismo se odvojili od naroda? Mi smo bili sa vama, ne zbog nas, nego zbog vas i tako ćemo ubuduće raditi.

Pogledajte više