PRONAĐENA BEBA U MAŠINI ZA PRANJE VEŠA U PLJEVLJIMA: Podneta krivična prijava protiv majke

M.D.

19. 08. 2020. u 15:17

PROTIV (D.K.) iz Pljevalja Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinila krivično dela ubistvo deteta pri porođaju.

Foto: Depozitfotos

- Povodom pronalaska beživotnog tela bebe dana 11.08.2020. godine u kupatilu jedne porodične kuće u naselju Gornji Komini, opština Pljevlja, Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je, nakon dostavljanja obdukcionog zapisnika, Upravi policije Centar bezbednosti Pljevlja naložilo da se protiv jednog lica (D.K.) podnese krivična prijava zbog krivičnog dela ubistvo deteta pri porođaju - saopštila je Nataša Bajčeta, Državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Policija u Pljevljima 11. avgusta pronašla beživotno telo bebe u kupatilu jedne porodične kuće u pljevaljskom selu Gornji Komini.

Prema nezvaničnim informacijama, reakcija policije je usledila nakon prijave iz pljevaske bolnice da je u tu ustanovu primljena pacijentkinja u teškom stanju, za koju su lekari, nakon pregleda, utvrdili da se nedavno porodila ali da beba nije dovežena u bolnicu.

Prvo se posumnjalo da je pacijetkinja zaražena i korona virusom ali nakon urađenog testa on je ostao negativan.

Pacijentkinja, stara 37 godina, zadržana je na Ginekološkom odelenju pljevaljske bolnice, radi oporavka, a navodno je negirala da se porodila.
                                                

Pogledajte više