ZATVARANJE GRANICA DOVELO DO KATASTROFALNE SEZONE: Koalicija Za budućnost Crne Gore nastavila kampanju u Herceg Novom

V. K.

17. 08. 2020. u 20:12

KOALICIJA „Za budućnost Crne Gore“ je svoju pobedničku kampanju nastavila u Herceg Novom. U razgovoru sa građanima, predstavnici koalicije su se upoznali sa njihovim problemima, prvenstveno sa krahom turističke sezone te slabim prometom roba i usluga, kao i drugim nevoljama koje je izazvala politika DPS-a, saopštili su iz ovog političkog saveza.

Foto: Koalicija za budućnost Crne Gore

-Svojim očima vidimo puste ugostiteljske objekte i plaže, koji govore o odnosu države prema građanima, jer takvi prizori se ne mogu videti u okruženju. Tamo je 60 do 90 odsto kapaciteta popunjeno, kazao je Zdravko Krivokapić, nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“.
On je istakao da je odluka Vlade Crne Gore da zatvori granice prema Srbiji i BiH dovela do katastrofalne situacije, kako u Herceg Novom, tako i na celom primorju, jer iz tih država stiže najveći broj turista.
-Time se još jednom pokazao loš odnos vlasti prema svim građanima, a naročito prema onima koji žive od turizma, a ni skorašnje otvaranje granica nije dalo nikakve rezultate', rekao je Krivokapić.
Predstavnici koalicije obišli su i lokaciju bivšeg hotela „Tamaris”, koji je adekvatan primer propalih DPS privatizacija, kao i Institut Igalo, koji je  nekadašnji nosilac zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.
-Na mestu gđe je nekada bio čuveni hotel “Tamaris”, danas se nalazi parking, koji govori više od hiljadu reči o ekonomskoj politici i viziji vladajuće strukture, istakao je Krivokapić.
Predstavnici koalicije su naveli da ekonomska kriza sa kojom se suočavamo nije samo pitanje poražavajućih statistika i prognoza, već naših svakodnevnih života, kako na jugu, tako i na severu. 
-Zbog toga je neophodno da svi građani budu ujedinjeni u nameri da se aktuelna vlast promeni kako bi se zaustavio kolaps Crne Gore. Zato će koalicija raskrstiti sa neodgovornosm politikom po kojoj se prepoznavala odlazeća vlast DPS-a koja je favorizovala lidere i tajkune, dok je najveći procenat građana prepušten preživljavanju od danas do sutra. Budućnost u Crnoj Gori pripada svima, a ne samo izabranima, zaključili su ou koaliciji Ta budućnost Crne Gore.

Pogledajte više