KOALiCIJA "ZA BUDUĆNOST CRNE GORE": Policija u Kolašinu primenjuje dvostruke aršine

M. S.

14. 08. 2020. u 18:39

IZBORNI štab koalicije "Za budućnost Crne Gore" saopštio da je baštiniti demokratiju, a pravdu sprovoditi selektivno, poraz celokupnog crnogorskog društva.

Za budućnost Crne Gore

- Bez obzora što je pravo na slobodu misli, veroispovesti i slobodu izražavanja zagrantovana Ustavom Crne Gore određeni učesnici auto litija dobili su od Uprave policije pozive za informativni razgovor. 

Svakome se jemči pravo na slobodu misli, savesti i veroispovesti.

Svako ima pravo na slobodu izražavanja govorom, pisanom rečju, slikom ili na drugi način. Ovo su prava propisana Ustavom Crne Gore. Upravo iz tog razloga se pitamo zašto su određeni učesnici autolitije u Kolašinu dobili od Uprave policije poziv na informativni razgovor. Da li je sloboda izražavanja ugrožena do te mere da biti slobodan i izraziti svoj stav po pitanju važnih segmenata nije preporučljivo? Zašto policija selektivno postupa u slučaju auto litije, kada se na isti način proslavljao i Dan državnosti i Dan nezavisnosti?

- Prava i slobode su izvan svake politike i uverenja, a život u takvom sistemu i društvu koje mora biti inkluzivno je ono čemu stremimo, podsećaju vlastodršce i policiju koja je u nedelju pokušala da zaustavi i spreči auto litiju u Kolašinu, iz koalicije ''Za budućnost Crne Gore''.             

Pogledajte više