PROPALA "MIROVNA MISIJA": Dok je Ivan Brajović bio u Plavu, ostavku podneo Admir Lalić

M. SEKULOVIĆ

29. 07. 2020. u 08:33

POSLE napuštanja partijskih redova čelnika Opštinskog odbora Socijaldemokrata u Plavu, juče po podne "vatru" je ovde pokušao da "gasi" lider stranke.

Foto arhiva

Misija Ivana Brajovića, koji je posetio dosadašnjeg predsednika OO SD Plav Omera Mehmedovića, očigledno je završena debaklom. Naime, dok je on još bio na putu ka Podgorici, ostavku na funkciju direktora Nacionalnog parka "Prokletije" podneo je doskorašnji funkcioner Socijaldemokrata Admir Lalić. U tekstu ostavke kaže se da je reč o ličnim razlozima i zahteva se od direktora Nacionalnoh parkova Elvira Klice (SD) da je usvoji.

Admir Lalić, Foto Facebook

Osim Lalića, Socijaldemokrate su napustili predsednik i potpredsednik Opštine Plav, Mirsad Barjaktarević i Blažo Stijović, potom predsednik OO Socijaldemokrata Plav Omer Mehmedović, v. d. sekretara Sekretarijata za opštu upravu i društvene delatnosti Miralem Metjahić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Plav Rusmir Barjaktarević, savetnik predsednika Opštine Plav Adis Tošić, zatim Haris Šahmanović, Esad Barjaktarević, Ferid Mehmedović, Ramiz Mehmedović, Fikret Purišić, Salih Kučević i Salih Čekić.

SD ROŽAJE

SOCIJALDEMOKRATE su u žiži i u Rožajama. Čelnici tamošnjeg odbora "pripretili" su Bošnjačkoj stranci napuštanjem koalicije zbog imenovanja dva potpredsednika Opštine iz redova te stranke, koja je na lokalnim izborima zabeležila apsolutnu pobedu u toj opštini. Posle iznuđenih personalnih promena, u koaliciju su pozvani opozicioni DPS i SD, najviše zbog toga što BS nije bio u stanju sam da sanira milionske rupe u opštinskom budžetu koje su napravili njeni kadrovi.

- Poštovani građani i građanke, uvaženi prijatelji, obaveštavamo vas da zbog načina sastavljanja liste za izbor poslanika SD za parlamentarne izbore, članovi potpisivanjem ovog saopštenja nisu više članovi Socijaldemokrata Crne Gore. Pozivamo ostale članove Opštinskog odbora SD Plav da slede primer predsednika Opštinskog odbora i celokupnog rukovodstva, jer nakon našeg istupanja iz partije taj odbor ne postoji. Zbog odgovornih funkcija koje obavljamo, javnost ćemo blagovremeno upoznati s daljim potezima - piše u saopštenju.
Ove reči uzdrmale su vladajuću koaliciju na državnom nivou, jer je Plav jedan od bastiona Socijaldemokrata, kojim je u ovoj opštini, uz velika ulaganja, dirigovao aktuelni ministar prosvete dr Damir Šehović, koji se zasada nije javno izjašnjavao o aferi u rodnom mestu.
Da podsetimo, na lokalnim izborima u Plavu, održanim 2018. godine, SD je osvojio 32,86 glasova, ostavljajući iza sebe Bošnjačku stranku i DPS, sa osvojenih 22,71, odnosno 21,02 odsto glasova.

Pogledajte više