NEMAJU HILJADU EVRA: Studenti traže ukidanje odluke o broju kandidata i niže cene

V. K.

21. 07. 2020. u 07:00

STUDENTI Univerziteta Crne Gore - njih 631, uputili su još jedno pismo ministru prosvete Damiru Šehoviću, pomoćniku ministra prosvete Muberi Kurpejović i poslanici DPS-a Branki Tanasijević, tražeći ukidanje odluke o broju studenata za upis na postdiplomske specijalističke studijske programe Univerziteta CG za 2020/21. godinu.

Foto: Novosti

I visinu naknade za studiranje na tim studijskim programima, u delu u kojem se propisuje da student specijalističkih studija mora uplatiti iznos od hiljadu evra za upis na postdiplomske specijalističke studije.

- Obraćamo vam se po drugi put budući da ste prethodno ignorisali apel koji je potpisalo više od 500 studenata (u međuvremenu se pridružilo još oko dvesta studenata), a odnosi se na odluke o specijalističkim studijama koju je doneo Univerzitet Crne Gore - navodi se u saopštenju. - U jeku krize virusa korona i više je nego izvesna ekonomska kriza koja sledi. Onemogućen nam je i sezonski rad kojim bismo mogli zaraditi novac za školarinu. Budući da je u pitanju odluka koja diskriminiše studente (to su jedine sve generacije 2020/21. i 2021/22. kojima su ukinuta budžetska mesta) tražimo od vas da hitno reagujete i utičete na potpuno ukidanje navedene odluke. Našu inicijativu je podržao i Centar za građansko obrazovanje, dok je Studentski parlament od organa Univerziteta tražio smanjenje cene školarine za specijalističke studije. Ukoliko ne dobijemo nikakve odgovore u narednih nekoliko dana, bićemo prinuđeni da svoj protest izrazimo na drugačiji način.

Pogledajte više