SKANDALOZNO: Predsednik Opštine Tuzi pozvao Albance da ne slave Dan državnosti Crne Gore

Veliša KADIĆ 14. 07. 2020. u 22:53

Nik Đeljošaj, predsednik Opštine Tuzi pozvao je preko društvene mreže Fejsbuk svoje sunarodnike Albance da ne treba da slave Dan državnosti Crne Gore i Berlinski kongres!

Novosti

Reagovali su iz DPS, ocenjujući izjavu Đljošaja –skandaloznom. Skandaloznije je to što iz partije Mila Đukanovića sumnjaju da iza svega stoji nedavna poseta Đeljošaja Beogradu!

- Kad neko poziva druge na ovaj čin, a još kad pozivi dolaze od predsednika jedne opštine, i ujedno i jedne partije, kao što je s vama slučaj, onda zaista nešto nije u redu. Ne želimo da verujemo da to ima ikakve veze, kao što neki objašnjavaju, s vašim nedavnim putešestvijem u Beograd. Ni vi, ni vama slični, ne možete takvim ponašanjem nauditi državi Crnoj Gori. Možete sebi. Nažalost, i narodu kom pripadate. Da sve bude kako ne treba, vašu objavu pozdravljaju i vaši najbliži saradnici, Lindon Đeljaj, visoki funkcioner Albanske alternative i državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, Maraš Dukaj politički direktor Albanske alternative i generalni direktor u Ministarstvu prosvete, Ivan Ivanaj potpredsjednik opštine i ujedno visoki funkcioner Demokratskog saveza Albanaca i dr., navode iz DPS-a.

- Ovakvim izjavom, i to ne prvi put, vi pokušavate da udarate u temelje Crne Gore kao građanske, multietničke, multireligijske i multikulturalne države, koja je kao takva priznata još na Berlinskom kongresu, i kao takva, članica NATO, sigurno korača evropskim putem. Crna Gora kao država slobodnih i ravnopravnih građana pripada svima nama bez obzira na veru i naciju i zato vas podsećamo da 13. jul predstavlja dan međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, ali i dan prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi.

Pogledajte više