CAREVIĆ: 20 dana sprovodi se TEROR nad građanima Budve

B. Dabić

10. 07. 2020. u 11:51

U Budvi 20-ti dan ne jenjava napeto stanje praćeno incidentnim situacijama ispred zgrade opštine.

Foto: arhiva Novosti

Kao i prethodnih dana, tako ni danas privatno obezbeđenje i policija nisu dozvolili ulazak grupi odbornika iz Demokratskog fronta i Demokrata.

Predsednik Opštine Budva Marko Carević, predsednik SO Budva Krsto Radović, predsednik OO SNP Budva Krsto Rađenović i još desetak odbornika pokušali su ući u opštinu, ali je privatno obezbeđenje napravilo “živi zid” te onemogućilo prestavnicima naroda da uđu u opštinu.

Carević je kazao da se 20 dana sprovodi teror nad građanima Budve. Carević je optužio "takozvanog predsednika" Nikolu Divanovića da mu jedini posao od kada je došao da smenjuje poštene kadrove, kako bi postavio one koji će nastaviti pljačku Budve.

Reagovala i policija pozivajući se na mere NKT, ukazujući na neophodnost držanja fizičke distance od dva metra.

Policijski starešina Dejan Rakočević je kazao da zbog kršenja mera NKT mogu krivično odgovarati.

- Gospodine Careviću naređujem vam da se povučete dva metra. Pozivam vas kao ugledne građane, da ispoštujete naređenje Uprave policije, sačekajte i moći ćete ući svi. Imate li nešto lično protiv mene, podnesite prijavu, kazao je Rakočević.

Carević je odgovorio policijskom starešini da ima i lično i profesionalno.

- Neću da podnosim nikakve prijave. Podneli smo ih na desetine, niko ne reaguje. Vi, policija, kršite zakon. Kome mi da se obratimo u Opštini, mi smo nasilno isterani, a policija je u tome pomogla, kazao je Carević i upozorio da obezbeđenje i policija ne poštuju mere NKT i distancu.

Mijomira Pejovića ( Demokrate) je kazao da nije po zakonu na taj način da se odbornicima onemogućava da uđu i predaju odluke jer je za sutra najavljena nezakonita sednica.

Novoizabrana većina sendicu Skupštine opštine Budva zakazala za sjutra.

Novinarka Iva Bjaković, pojavila se ispred zgrade Opštine sa specijalno izrađenom maketom, koja kako je kazala predstavlja "novi turistički brend Budve".

U OPŠTINU JEDAN PO JEDAN

Opštinski službenik Krsto Stevović je kazao okupljenim odbornicima da je Opština zatvorena zbog mera NKT-a, te da je skupštisnka služba svoj šalter izmestila na šalter građanskog biroa, a da će po jedan građanin i po jedan odbornik moći da uđu od 9h i predaju zahtev za skupštinsku službu na šateru broj osam. Zbog epidiemije, kako je napomenuo istovremeno moći će da uđe po jedan građanin i jedan odbornik.

Odbornik Radović je upitao ko mu je to naredio da navedeno saopšti, a Stevović je odgovorio predsednica SO Anđela Ivanović.

To je bila inicijalna kapisla jer su tada odbornici rekli da je Radović predsednik, a da je “Borilovićka ( Ivanović) pendrecima i suzavcem ušla u zgradu”.

Rađenović je tada krenuo da uđe, i okupljeni su krenuli za njim. Nastao je haos.

Obezbeđenje je živim zidom pokušalo da spreči, ali je došlo do probijanja, nakon čega je reagovala policija i onemogućila odbornike i funkcionere da uđu u zgradu.

Pogledajte više