Prekršio meru kućne samoizolacije: Predsednika opštine Tivat policija sprovela u karantin

B. Dabić

06. 07. 2020. u 12:41

Predsednik opštine Tivat Siniša Kusovac sproveden je u karantin u Igalo, a po nalogu državnog tužioca, policija je podnela protiv njega krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Foto: Novosti arhiva

Kusovac je prekršio meru obavezne kućne samoizolacije tokom prvog dana vikenda.

Tivatskoj policiji je u subotu oko 18:00 časova prijavljeno da je Kusovac primećen u naselju Žukovica, čime je, kako navode u Upravi policije, prekršio samoizolaciju koja mu je određena rešenjem Zdravstveno-sanitarne inspekcije.
 

Sinoć oko 20 časova u Glavatičićima, u Donjem Grblju, gde je Kusovac boravio u samoizolaciji u jednoj od kuća koja zvanično nije negovo vlasništvo, pojavilo se policijsko i ambulantno vozilo.
 

Kako navode očeivici, policajci su pokucali na vrata i ubrzo potom izveli Kusovca, smestili ga u automobil i odvezli u karantin u Igalu.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je tivatskoj policiji u subotu oko 18 sati prijavljeno da je predsednik Opštine Tivat Siniša Kusovac primećen tokom dana u naselju Zukovica na području Grblja, na koji način je prekršio samoizolaciju koja mu je određena rešenjem zdravstveno – sanitarne inspekcije.

 

- Policija je sprovela provere i službene radnje o čemu su obavestili nadležnu zdravstveno – sanitarnu inspektorku i nadležnog državnog tužioca. Nakon prikupljenih obaveštenja državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Siniše Kusovca stiču elementi krivičnog dela. Siniša Kusovac se po rešenju sanitarnog inspektora sprovodi u karantin, navodi se u saopštenju UP.

Pogledajte više