TOKOM VIKENDA NA PUTEVIMA U CRNOJ GORI: Uhapšeno 55 vozača, vozili drogirani i pijani

M. SEKULOVIĆ 05. 02. 2024. u 18:12

Tokom prethodnog vikenda na putevima u Crnoj Gori policija je uhapsila 55 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci!

Uprava policije CG

Od toga 20 vozača lišeno je slobode u Podgorici, devet u Nikšiću i pet u Danilovgradu.

U istom periodu evidentirane su 42 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške telesne povrede, dok je 10 lica zadobilo lake telesne povrede. Pripadnici saobraćajne policije su podneli 210 prekršajnih prijava, izdali 1.126 prekršajnih naloga, oduzeli 13 pari registarskih tablica i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

- Imajući u vidu Naredbu o vremenskom periodu i putu odnosno delovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila kojima upravljaju u zimskom periodu opreme za zimske uslove voženje, čime će doprineti, kako ličnoj, tako i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Pogledajte više