Krivična prijava protiv bivšeg načelnika u Pljevljima

M. D. 27. 12. 2023. u 10:52

Bivši službenik MUP-a osumnjičen je da je nezakonito izdao dozvole za oružje članovima jednog klana.

Foto: Uprava policije

– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su, u saradnji sa službenicima Odelenja bezbednosti Pljevlja, a u nastavku nacionalne akcije „Broving“, podneli krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance  M.B. (68).

On se sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju- navode iz policije.

 Sumnja se da je M.B., tokom 2019. i 2020. godine, protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdao odobrenja o nabavci oružja za tri lica, D.D., D.D. i V.Ć., a na osnovu kojih odobrenja su im izdati oružni listovi za ukupno devet komada oružja.

Navode da se D.D. i D.D. u evidencijama Uprave policije vode kao članovi „jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja deluje kako u zemlji tako na međunarodnom nivou.“

-Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će na svim nivoima beskompromisno preduzeti mere i radnje u cilju procesuiranja svih službenika koji su svojim aktivnostima kompromitovali sistem bezbednosti i onih koji su kroz svoje postupanje preduzeli logistučku i drugu podršku pripadnicima visokorizičnih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, zaključuje se u saopštenju.

Pogledajte više