SEVERU MRVICE : Za Berane, Andrijevicu, Plav i Gusinje iz budžeta oko šest miliona

V.K. 16. 12. 2023. u 08:38

PREDSEDNIK pokreta „Serdar“, Radko Garčević oglasio se oko predloženog budžeta za 2024.godinu, ukazujući da je za četiri opštine na severu Crne Gore predviđeno svega nešto iznad šest miliona evra - u Beranama su planirane investicije od dva miliona, Andrijevici 930.000, Plavu -2,5 miliona i Gusinju 680.000 evra.

FOTO: M. S.

- Severni region ima prirodne resurse i potencijal za investiranje i razvoj u sektorima poput turizma, poljoprivrede, drvne industruje i energetike vreme je da Vlada Crne Gore i resorna ministarstva povedu računa o tome. Plav je pre pet decenija beležio veću turističku posetu od Budve,  Berane je osamdesetih godina imalo industriju s preko deset hiljada radnih mesta. Fabrika ratluka i želea „Soko Štark“ u Andrijevici napravljena je 1977. i godinama se nalazi u stanju mirovanja i propadanja - naglašava u saopštenju Garčević.

On ipak veruje u rad ministra poljoprivrede  Vladimira Jokovića i da će uspeti da jasno trasira put razvoja ove strateške grane  razvoja crnogorskog severa.

Foto DNP Budva

- Morali su oni koji odlučuju o našim sudbinama iskazati više poštovanja prema severu Crne Gore koji zaslzužuje i očekuje dodatna i intenzivna ulaganja u kapitalnu, razvojnu, turističku  i društvenu infrastrukturu - poručuje Garčević.

Pogledajte više