IMA PRELOME KOSTIJU LOBANJE Užas u Nikšiću: Pretukli muškarca jer im je rekao da se ne iživljavaju na psima lutalicama (FOTO)

V.K. 03. 12. 2023. u 20:57

NIKŠIĆANIN Boško Pavićević teško je povređen sinoć u centru grada kada ga je napalo nekoliko osoba. Pavićević je, kako saznajemo, dobio višestruke prelome kostiju lobanje, ali nije životno ugrožen.

Foto V. K.

Priča se da je, dok je bio u društvu sa Dušanom Radojičićem, skrenuo pažnju grupi muškaraca da se ne iživljavaju nad psima lutalicama, ali i na nepropisno parkiranje. Nakon toga je navodno usledio napad iz kog je Pavićević izvukao deblji kraj. Iz Uprave policije nezvanično su kazali da rade na identifikaciji počinilaca, a objasnili su i da je do incidenta došlo nakon prepirke.

Vest o ovom brutalnom iživljavanju širi se po društvenim mrežama.

- Sinoć je u Nikšiću krvnički prebijen aktivista koji je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja na trgu. Grupa momaka (ako se mogu nazvati tako) ga je poslala u bolnicu i on sada čeka hitnu operaciju. Sve jer je radio ono što svaki savestan građanin treba da uradi. Nadležni se ne oglašavaju, a izgrednici nisu privedeni pravdi. Da vidimo do kad - napisao je Alexandar Dragićević.

Kako saznajemo, Pavićević je u iskazu policiji kazao kako ne poznaje osobe koje su ga napale, što nikšićkoj policiji otežava identifikaciju vinovnika.

Službenici nikšićkog Centra za bezbednost su uzeli snimke sa video-nadzora sa obližnjih objekata kako bi pokušali da identifikuju napadače, saopštili su naši izvori.

Povodom napada na građanskog aktivistu Boška Pavićevića oglasio se predsednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

-Najoštrije osuđujem besramni čin nasilja nad građanskim aktivistom Boškom Pavićevićem i pozivam nadležne državne organe da hitno preduzmu sve mere kako bi počinioci bili otkriveni i procesuirani - istakao je Vuković.

On je dodao da Nikšić i Crna Gora ne smeju da dozvole da nasilje odnese pobedu nad zakonom i istinom, niti da nasilnici dele „pravdu“, kao što je bio slučaj u decenijama za nama.

Pogledajte više