SLEDE PRIVREMENE MERE? U Andrijevici se nazire kraj političke krize

Marija Stevanović 25. 10. 2023. u 13:06

U ANDRIJEVICI se nazire kraj gotovo jednogodišnje političke krize.

milutin sekulović

Nakon pauze od četiri meseca, postoje veliki izgledi da bude održana sednica SO, na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o rebalansu budžeta za 2022. godinu!

Neodržavanje sednice bi gotovo sigurno označilo donošenje odluke Vlade Crne Gore o uvođenju privremenih mera u ovoj opštini, a u slučaju da predlog rebalansa budžeta bude usvojen, oživele bi nade opozicione koalicije DPS-SD, i jednog sada već bivšeg odbornika DF, da smene predsednika SO Mladena Đukića (Demokrate).

Naum novostvorene većine u opštinskoj skupštini da smene predsednika opštine Željka Ćulafića (SNP) je propao jer nije ispoštovan rok za održavanje sednice SO u roku od tri meseca od podnošenja inicijative, što automatski znači njeno odlaganje za šest meseci, kada će već biti zakazani redovni lokalni izbori...

Mere

- Jasno je da se prinudna uprava uvodi ako se redovna sednica ne održi šest meseci. Poslednje zasedanje je održano 27. juna, i ako do 27. decembra ne održimo sednicu, može da se uvede prinudna uprava. Ja sam zakazao redovnu sednicu, kaže predsednik SO Mladen Đukić. 

S obzirom na to da je u junu održana sednica, a ako se održi zakazana redovna, nema osnova da se uvede prinudna uprava, kažu iz DPS, odakle ne podržavaju predlog o skraćenju mandata i održavanju vanrednih lokalnih izbora...

Sednice na kojima je trebalo da bude raspravljano o ovim inicijativama prekidane su zbog prisustva građana u sali za sednice, koji su na taj način, kako su istakli, branili izbornu volju građana Andrijevice.

Zbog toga je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama saslušalo nekoliko građana Andrijevice i formiralo predmet.

Pogledajte više