KUSTURICA UZ KOVAČEVIĆA: Srbi od Boga da zatraže teleskopski srednji prst, pa da ga uvuku kad se intonira himna Crne Gore

V.K. 06. 08. 2023. u 16:59

AKO je moguće povesti sudski proces protiv čoveka koji ima običaj da drži desnu šaku na satu za vreme intoniranja himne Crne Gore, i pritom se srednji prst bolje vidi od domalog i kažiprsta, onda bi na sudu mogli da završe svi odbrambeni fudbaleri sveta koji u živom zidu, dok se priprema izvođenje slobodnog udarca, štite donje ekstremitete od udarca lopte.

N. Janković

Ovim rečima režuser Emir Kusturica daje podršku predsedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću.

- A možda bi pripadnici srpske nacionalnosti mogli da zatraže od Boga da im srednji prst dizajnira nekako teleskopski, pa da mogu da ga uvlače svaki put kad se intonira pomenuta himna - poručuje Kusturica i dodaje:

- Pošto Bog ima pametnija posla, a Dukljani u njega i ne veruju, ne preostaje im ništa drugo nego da usvoje zakon po kome prikriveni i nevidljivi ljudski organi moraju da budu u položaju mirno dok se intonira crnogorska himna. Možda je ipak najbolje da instaliraju fudbalski WOR ili atletski foto finiš, pa da budući sudski procesi dobiju pravu proveru kako ko i šta stoji dok se ori kapitalno delo Sekule Drljevića... Još ne sviće rujna zora.

Pogledajte više