VAŽNO ZA TURISTE KOJI IDU U HERCEG NOVI: Urađene analize kvaliteta morske vode - stigli rezultati

V.V.

19. 07. 2023. u 16:13

INSTITUT za biologiju mora organizovao je novu analizu kvaliteta morske vode. Od 109 lokacija na 84,4 odsto morska voda je bila odličnog kvaliteta, na 11 odsto dobrog, a na 4,6 zadovoljavajućeg.Jednostavnije, morska voda je na crnogorskim kupalištima sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju.

fOTO:V.V.

U hercegnovskoj opštini voda je uzorkovana na 21 lokaciji, od čega je na 19 bila odličnog, a na dve lokacije dobrog kvaliteta. U Tivtu je na svih devet ispitanih lokacija voda bila odličnog kvaliteta. U Kotoru je situacija nešto lošija, na dve lokacije voda je zadovoljavajućeg, na pet dobrog a na sedam odličnog kvaliteta.

Voda je u Ulcinju uzorkovana na 18 lokacija a na 16 je bila odličnog i na samo dve dobrog kvaliteta. Program praćenja sanitarnog kvaliteta, realizovan je i u Baru, a analize su  pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 12 lokacija, na  jednoj dobrog, a na dve zadovoljavajućeg kvaliteta. I u Budvi su rezultati slični, od 32 lokacije na  29 voda je bila odličnog kvaliteta, na dve dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg.

Rezultati ispitivanja kvaliteta morske vode i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.me.

Pogledajte više