SNAŽNA VOLJA ZA EVROPSKI PUT: Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u Briselu

V.K. 31. 05. 2023. u 19:13

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović poručio je u Briselu da u Crnoj Gori nakon promena postoji snažna politička volja da zemlja ubrza svoj evropski put

Služba za Informisanje predsednika CG

Iz kabineta predsednika je poslata poruka da je Crna Gora konačno spremna da ubrzano i bezrezervno nastavi svoj evropski put do punopravnog članstva.

- Ubedljivu pobedu na proteklim izborima pratila je inauguracija koja je, uz prisustvo visokih zvanica iz čitavog regiona, u Evropu i svet poslala jednu osvežavajuće pozitivnu sliku dobrosusedskih odnosa. Ove sedmice pokrenut je politički dijalog pod okriljem predsednika što, takođe, ukazuje na nameru da se politika podela zameni politikom kompromisa u vezi najvažnijih pitanja za razvoj Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da je osvit jedne nove, demokratske, pomirljive i inkluzivne političke kulture i na unutrašnjem i na regionalnom planu ohrabrujuć.

- Skoro i zasluženo članstvo Crne Gore u EU dalo bi podstrek i ostalim zemljama kandidatima za članstvo da je politika proširenja suštinski živa - zaključeno je u saopštenju kabineta predsednika. 

Milatović je iz Brisela otputovao za Moldaviju gde će prisustvovati samitu Evropske političke zajednice, u toku kojeg će se sresti sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. 

Pogledajte više