DPS I EVROPA SAD IDU ZAJEDNO NA IZBORE? Sve više se spekuliše o postizbornom "spoju"

M. SEKULOVIĆ 18. 05. 2023. u 11:50

PREDAJA izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori završena je novim rekordom. Naime, po prvi put u istoriji na izborima će se za naklonost birača nadmetati čak 17 izbornih lista! Doduše, one čekaju verifikaciju Državne izborne komisije.

milutin sekulović

Kampanja je juče počela žestoko, lavinom optužbi na buduću saradnju Pokreta Evropa sad Milojka Spajića i DPS-a, novim packama "srpskim partijama", a šokantno je delovala izjava nosioca liste koalicije oko DPS-a Danijela Živkovića, da će u njihovoj kampanji učestvovati Milo Đukanović!

- Bez ove koalicije nema stabilnosti, sigurnosti, niti buduće Vlade - intrigantno zvuče reči Živkovića.

Po mišljenju poslanika Nove srpske demokratije Jovana Vučurovića, ideje Pokreta Evropa sad se nekada graniče sa naučnom fantastikom i predstavljaju i više od populizma.

- Voleo bih da oni pojasne te ideje, pogotovo odnos prema DPS-u - saopštio je Vučurović. - Dobijamo informacije iz relevantnih, čak i nekih stranih izvora, da će neko nakon izbora pokušati da spoji DPS i Evropu sad, što bi bila katastrofa za Crnu Goru.

Vučurović se nada da će u Pokretu Evropa sad prevladati stav onih koji su protiv saradnje sa DPS-om i koji žele da sarađuju sa strankama koje su oslobodile Crnu Goru i pobedile avgusta 2020. godine.

Glas za narko-kartele

UPOZORAVAO sam na opasne devijacije i razaranje političkog sistema. Evo, to se upravo i dešava. Imamo 17 izbornih lista, a praktično nijedna ne govori o reformama. I dalje postoji mogućnost da novoizabrani predsednik države Jakov Milatović odgodi izbore kako bi formirao novu listu. Milatović nije uspeo da se izbori u svojoj partiji i otcepi reformsko, zdravo krilo koje želi pošteno da se bavi politikom. Spajić nije došao slučajno, nije ga dovela neka nevidljiva ruka. Svaki glas za Spajića i Evropu sad je glas za narko-kartele, šverc cigareta i korupciju - kaže lider PzaP Nebojša Medojević.

- Bez koalicije "Za budućnost Crne Gore" ne može se napraviti buduća Vlada, osim ako neko ne želi da ide sa DPS-om, čime bi potpisao svoj politički kraj - tvrdi Vučurović.

Međutim, sa tim se ne slaže novoizabrana potpredsednica GP URA Milena Vuković Sekulović koja ne vidi koaliciju "Za budućnost Crne Gore" kao jednog od konstituenata buduće vlasti i nada se da će nakon ovih izbora praviti vladu centralističkog bloka.

- Što se tiče saradnje na lokalnom nivou ona je vrlo korektna, posebno u Podgorici, međutim, ne smatram da je isto graditi lokalnu politiku i pričati o državnoj politici - kaže Milena Vuković Sekulović, pokazujući da URA istrajava u stavu da "srpskim partijama" nije mesto u Vladi.

Ona se obrušila i na funkcionera Evrope sad Andreja Milovića, koji je poručio da će posle izbora prekinuti marketing Dritana Abazovića u bezbednosnom sektoru, ističući da je Milović kao pripravnik morao da se ispiše iz Advokatske komore, jer je podatke od svog kolege krao i davao suprotnoj strani u sporu.

Pogledajte više