TUKLI DECU NA TERENU: Nasilje među decom ne jenjava, novi slučaj među osnovcima u Podgorici

I. D. S. 16. 05. 2023. u 11:42

NASILjE među omladinom ne jenjava, te se gotovo svake sedmice zabeleži makar jedna tuča među školarcima. Novi slučaj policiji je prijavljen tokom prethodnog vikenda, a istraga je i dalje u toku. Naime, osmogodišnji dečak i nekoliko njegovih vršnjaka, tvrde da su povređeni u petak po podne, kada je na njih nasrnula grupa mladića i devojaka na sportskom terenu u Podgorici.

Napadi na vršnjake, Foto Shutterstock

Prema još nezvaničnim informacijama, mladići, od kojih su pojedini punoletni, napali su decu uzrasta od osam do 11 godina, koja su se igrala na delu terena, udarajući ih pesnicama, šamarajući ih, a jednog od njih bacili su sa ograde kada je pokušavao da pobegne sa terena. Sa njima su bile i dve devojke koje su učestvovale u nasilju, a deca su navela da, nakon što su ih pretukli, napadači im nisu dozvoljavali da napuste teren.

Iz Uprave policije potvrđeno im je da su u ovom slučaju urgentno postupili i da se, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, preduzimaju dalje radnje.

Slučaj su policiji prijavili roditelji dvojice dečaka, a prethodna dva dana na osnovu prijava saslušavani su svedoci ovog događaja. Majka jednog od dečaka koji je povrijeđen u napadu navodi da je u petak po podne njen sin bio sa grupom dece na sportskom terenu, gde je bio prisutan i njegov ujak. Nakon što je ujak otišao, deca su se našla na meti napadača.

- Nakon što sam otišla da vidim gde je i šta radi, zatekla sam dete uprljano i krvavo kako sedi. Na moje prvo pitanje šta mu se desilo, rekao je, očigledno još u šoku, da su se samo igrali. Nakon toga je počeo da plače i ispričao mi da su ih istukli. Sve to su potvrdili i policijskom službeniku, koji nas je uputio da odemo i podnesemo prijavu. Lekar je konstatovao povrede u vidu crvenila i otoka nanetih zatvorenim pesnicama po glavi, vratu i leđima - ispričala je majka jedn jednog od pretučenih dečaka.

Pogledajte više