''BURAN'' VIKEND NA PUTEVIMA U CRNOJ GORI: Uhapšena 42 vozača

Marija Stevanović 10. 04. 2023. u 14:19

ZBOG upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tokom vikenda u Crnoj Gori uhapšena su 42 vozača, od čega 19 u Podgorici gdje je izvedena akcija ''Alkohol''.

Foto: B.Dabić

- Jedno lice je zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog počinjenog krivičnog dela iz oblasti bezbednosti drumskog saobraćaja, saopštila je Uprava policije Crne Gore, odakle saopštavaju da je u Podgorici slobode lišen A.B. (28) koji je upravljao vozilom sa 2,11 promila alkohola u organizmu. Nakon privođenja sudiji za prekršaje izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.200 evra. Sa 2,57 promila alkohola u krvi vozilom je upravljao N.T. (28), koji je uz prekršajnu prijavu priveden sudiji za prekršaje gde je kažnjen novčanom kaznom od 1.200 evra. Takođe, slobode je u Podgorici lišen i B.P. koji je upravljao vozilom sa 2,26 promila  alkohola u organizmu i njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 800 evra, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Tokom prethodnog vikenda na putevima u Crnoj Gori evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je jedno lice zadobilo teške, a 20 lica lake telesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podneli 170 prekršajnih prijava, izdali 1.043 prekršajna naloga, oduzeli 11 pari registarskih oznaka iisto toliko vozila isključili iz saobraćaja, kažu iz Uprave policije i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pogledajte više