SUD ODLUČIO: Odbijeno jemstvo od 6,2 miliona evra za Petra Lazovića

Tanjug 07. 04. 2023. u 09:44

VEĆE Višeg suda u Podgorici usvojilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i nije prihvatilo jemstvo od više od 6,2 miliona evra za Petra Lazovića da bi se branio sa slobode.

Petar Lazović, Foto S. Đokić

Jemstvo se sastoji od hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i gotovine od 100.000 evra koju je ponudio otac okrivljenog, saopšteno je iz Višeg suda, preneli su podgorički mediji.

Lazović je u pritvoru od 18. jula prošle godine, kada je uhapšen u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Krajem januara ove godine SDT je podiglo optužnicu protiv Lazovića, Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, koji su označeni kao šefovi kavačkog kriminalnog klana.

Optužnicom su obuhvaćeni i policijski službenik Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.   

Pogledajte više