KNEŽEVIĆ REAGOVAO NA INICIJATIVU "ZAPADNOBALKANSKA ČETVORKA": "Lepo li je videti Dritanovog savetnika na samitu Velike Albanije"

Novosti onlajn

29. 03. 2023. u 17:40

POD dirigentskom palicom ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija danas je u Skoplju postavljen još jedan institucionalni okvir ka ostvarenju opasnog projekta "velike Albanije" koji bi ceo Balkan mogao da dovede na ivicu novih nestabilnosti i sukoba - inicijativa Zapadnobalkanska četvorka.

Milan Knežević, Foto Skupština CG printskrin

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta na svom Tviter nalogu reagovao je na ovu vest: 

- Lepo li je videti Dritanovog savetnika na samitu Velike Albanije. A u Open Balkan nećemo dok Srbija ne izađe. "Dostojni" predaka sa Skadra i Mojkovca. P.S. Propalo se...ako može više od ovoga.

Podsetimo, Osmani je zajedno sa albanskim ministrom za Evropu i spoljne poslove Oltom Džakom, zamenikom ministra inostranih poslova i dijaspore tzv. Kosova Krešnikom Ahmetijem i savetnikom za spoljnu politiku crnogorskog premijera Đorđem Radulovićem, lansirao novu inicijativu „Zapadni Balkan – 100% usklađenost sa zajedničkom spoljnom bezbednosnom politikom EU".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, fokus sastanka bio je potpuno "usklađivanje četiri zemlje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU u svetlu nove geopolitičke realnosti, hibridnih pretnji, energetske i ekonomske krize, koje je izazvala ruska invazija na Ukrajinu."

Pogledajte više