JOŠ NEMA VEĆINU: Lekić uporno traži podršku za novu Vladu

V.K. 12. 03. 2023. u 20:52

MANDATAR za sastav nove Vlade Miodrag Lekić, obavestio je lidere parlamentarne većine da još nema potrebnu većinu za sastav kabineta, jer mu nedostaju tri glasa poslanika GP URA.

Foto: v.k.

Lekić je ranije partije pobjednice od avgusta 2020. obavestio da je sa Abazovićem imao sastank 10. marta,  na kojem mu je Abazović saopštio da nije uspeo da u kontaktima sa poslanikom Gencijem Nimanbeguom (Forca) postigne dogovor, i tako dođe do broja 41 za formiranje nove Vlade.

Poslanik CIVIS-a Srđan Pavićević u odgovoru Lekiću je naveo da mandatar ima njegovu podršku za formiranje Vlade, kao što je bio slučaj u prethodne dve Vlade.

– Zahvaljujem kolegi Pavićeviću na odgovoru, komentaru i jasnom stavu. Izostaje odgovor URE, što upućuje na protivljenje te stranke, (legitimnim pravom) da se formira vlada na ponuđenim osnovama koje sam izložio Abazoviću, kao i političkom sporazumu koji smo ranije potpisali. Ostaje mi  da konsatujem da i dalje – sada za tri glasa u Parlamentu – nema potrebne većine za sastav 44. Vlade, izjavio je Lekić.

Pogledajte više