"MAJKA MI JE SRPKINJA..." Draginja počela da srbuje, promenila stav i o Kosovu i Metohiji?

Novosti online 10. 03. 2023. u 11:51

KANDIDATKINjA za predsednika Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković kazala je sinoć na RTCG da "nije imala nameru da uvredi ljude kada ih je napadala da su "posrbice".

Foto: Printskrin

Sad, pred izbore, kaže da se izvinjava ako je povredila nečija nacionalna osećanja.

- Ne branite srpstvo od mene jer je meni majka Srpkinja. Ja da sam imala nameru da uvredim ljude koji se osećaju kao Srbima, uvredila bih moju ujčevinu. Opet upućujem izvinjenje - kazala je ona.

Osim izvinjenja Srbima, deluje da je Draginja Vuksanović Stanković promenila svoj stav i o Kosovu i Metohiji, navodeći da se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

- Ono za šta ću se ja zalagati je gajenje dobrosusjedskih odnosa, ali sa pravilom uvažavanja, poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta - rekla je ona.

Draginja je ranije govorila da je krštena u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Užičkoj Požegi, rodnom mestu njene majke, netačno tvrdeći da joj u krštenici stoji da je pravoslavna Crnogorka, iako u krštenici piše kod dela nacionalnost piše "PRAVOSLAVNI SRBI", a o čemu su mediji ranije pisali, prenosi Alo.rs.

BONUS VIDEO: PONOŠ I JOVANOVIĆ IMAJU REZERVNU DRŽAVU: Hteli da vode Srbiju, a poseduju pasoše EU i NATO zemalja

Pogledajte više