NA VLADI O TRAGEDIJI: Abazović o eksploziji u Osnovnom sudu u Podgorici

V.K. 06. 03. 2023. u 08:14

PREMIJER Dritan Abazović zakazao je za sutra vanrednu sednicu Vlade povodom tragičnog događaja u Osnovnom sudu u Podgorici u kojem se bombom razneo Mladen Bulatović (39) iz glavnog grada.

V.K.

On je apelovao je na Sudski i Tužilački savet , kao i na Savet za vladavinu prava da naprave spisak elementarnih potreba za povećanje ukupne bezbednosti. Ocenio je da ovaj događaj se ne može nikako staviti u kontekst lažnih dojava o postavljenim bombama.

- Ovo je potpuno izolovan slučaj, radilo se o čoveku koji je imao određene probleme, oko kojih treba da se bave sve ostale institucije - poručio je Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je da izvršna vlast čini sve što može da očuva sigurnost institucija i građana, najavljujući izgradnju Palate pravde, gde će bezbednost zaposlenih i građana biti na većem nivou.

-Jasno je da je zbog eksplozije bilo panike među građanim ali ne možemo reći da je bezbednost ugrožena kolektivno u Crnoj Gori. Ne dešava se ništa vanredno što ukazuje da ima sistematskog plana da se naruši bezbednost u Crnoj Gori - naveo je Adžić, dodajući da je u pitanju „bezumni zločin pojedinca, koji je skoro nemoguće predvideti“.  - Da je u Osnovnom sudu u petak bila specijalna jedinica  izraelske ili američke policije ishod bi bio isti. Osoba koje je aktivirala eksploziv došla je da sebi oduzme život i aktivirala je bombu pre nego što je uopšte došla do policijske kontrole.

Adžić je podsetio da raspolaže operativnim informacijama  da je tragično nastradali imao familijarne probleme.

Pogledajte više