ZA VIKEND AUTO TRKA: "Memorijal Nikola Asanović Pljevlja 2023.“

M. D. 10. 02. 2023. u 14:01

U ORGANIZACIJI Auto moto kluba AP SPORT PLjEVLjA u subotu i nedelju 11. i 12. februara, na stazi Dajevića han-Rudnica, održaće se revijalno-turistička zimska brdska auto trka „Memorijal Nikola Asanović Pljevlja 2023.“

Foto: AP Sport

Organizator trke je Auto moto sportski klub „AP SPORT Pljevlja“, uz pomoć Auto i karting saveza Crne Gore i Međunarodne automobile federacije. Generalni sponzor trke biće Rudnik uglja Pljevlja, a pokrovitelj Opština Pljevlja uz brojne sponzore. Ovo će biti druga zimska trka, a prva memorijalna trka koja nosi ime tragično nastradalog šampiona Nikole Asanovića koji je za kratko vreme klub iz Pljevlja zajedno sa ostalim članovima AP SPORT PLjEVLjA doveo u sam vrh crnogorskog automobilizma.

Automobilista Nikola Asanović (28) tragično je nastradao u saobraćajnom udesu, vozeći motocikl, u septembru prošle godine, u mestu Obzovica, na magistralnom putu Cetinje - Budva.

Nikola Asanović, sa svojom formulom „Norma“ u klasi N2 bio je vodeći takmičar u svojoj klasi za brdski šampionat Centralnoevropske zone, a prošle godine  je na Kupu Pljevalja oborio rekord staze.

Poslednja trka u kojoj je Asanović učestvovao bila je upravo u Pljevljama, i to samo nedelju dana pre tragične smrti, a u kojoj je osvojio prvo mesto.

Nikola je tom prilikom oborio novi rekord na stazi u Pljevljima koji je preuzeo, ni manje ni više, nego od svog starijeg brata, Miloša Asanovića.

Iz AP Sport Pljevlja, čiji je Nikola bio član, saopšteno je da će se staza Dajevića han - Rudnica ubuduće zvati po nastradalom šanpionu.

Pogledajte više