DONIRALI KUPOVINU KAMIONA I VOZILA SA RAMPOM: Vredna donacija Ambasade Japana Opštini Berane

M. SEKULOVIĆ 10. 02. 2023. u 11:32

VLADA Japana obezbedila je 78,000 evra Opštini Berane za nabavku kamiona za prikupljanje smeća i 34,690 evra Dnevnom centru za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju za nabavku specijalnog vozila sa rampom za invalidska kolica.

foto Vlada CG

Tom povodom, u Vili Gorica,  ambasador Japana u Crnoj Gori, Kacumata Takahiko, predsednik Opštine Berane Vuko Todorović i direktor Dnevnog centra za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju Miloš Brakočević potpisali su donatorski ugovor.
Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su državna sekretarka za ekologiju Zorica Krsmanović i Aleksandar Memčević, direktor Direktorata za rad, ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore.

U pozdravnom govoru predsjednik Todorovića istakao je zahvalnost Opštine Berane Ambasadi  Japana, kao veliko donatoru beranske opštine.

-Potpisivanja ugovora o donaciji govori o nesebičnoj podršci kroz vredne projekte kojima ste unapredili vozni park beranskog Komunalnog preduzeća, kao i Centra za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, u vrednosti od preko 110.000 evra. Unapređenje kvaliteta života dece i omladine sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i njihovih porodica i ukupne lokalne zajednice je osnovni cilj projekta nabavke specijalizovanih vozila za Dnevni centar. Takođe, nabavka komunalnih vozila unaprediće usluge prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada i doprineti kvalitetnijoj životnoj sredini u Beranama, kazao je predsednik Opštine Berane Vuko Todorović, koji je podsetio da je Opština Berane zaključila Ugovor o donaciji sa Ambasadom Japana i 2016. godine u vrednosti od 72.339 evra, za nabavku vozila i specijalizovane opreme za potrebe Službe zaštite i spašavanja.  

Tim projektom Vlada Japana obezbedila je vatrogasno vozilo i spasilačku opremu, sa ciljem unapređenja odgovora na prirodne nepogode i kvaliteta civilne zaštite, na čemu je,kakoje naglasio, Opština Berane i danas zahvalna.

U ime ustanove na čijem je čelu, direktor Miloš Brakočević izrazio je Ambasadi Japana veliku zahvalnost na donaciji.

- Izuzetno smo zahvalni na donaciji koju ste obezbedili za naš Dnevni centar, koja je od izuzetne važnosti za njegovo funkcionisanje. Vašom donacijom će biti olakšan prevoz naših korisnika i samim tim će naš rad biti efikasniji. Zahvaljujemo se i ujedno smo radosni što ste posvetili pažnju najranjivijoj kategoriji društva, gde je pomoć uvijek dobrodošla, kazao je direktor Dnevnog centra za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju Miloš Brakočević.

Pogledajte više