MITROPOLIT JOANIKIJE PREPORUČIO VERNICIMA: Bez bogojavljenskih plivanja za Časni krst zbog nevremena

Marija Stevanović 18. 01. 2023. u 17:08

MITROPOLIT crnogorsko-primorski gospodin Joanikije je danas poslao raspis sveštenstvu Mitropolije u kojem je snažno preporučio i predložio da se, zbog vanrednih vremenskih uslova, koji predstavljaju opasnost po ljudske živote, sutradan, na Bogojavljenje, ne održe plivanja za Časni krst.

Foto Z. Jovanović

- Mitropolit je naglasio da se ovo osobito odnosi na ona mesta gde postoje realni i veliki rizici za učesnike plivanja, gde se pliva u hladnim, nabujalim rekama i uzburkanom moru, uz jake i opasne vodene struje. On je dodao da Crkva uvažava činjenicu da su Direktorat za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova i drugi državni organi upozorili javnost na ozbiljne rizike od ekstremnih vremenskih uslova, obilnih kiša, jakog vetra, podizanja nivoa mora, talasa i drugog - objavljeno je na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolit je pozvao da sveštenstvo i vernici sutra ispune hramove i porte radi učešća u bogosluženjima i činu Velikog vodoosvećenja, kada će imati priliku da uzmu bogojavljensku vodicu za zdravlje duše i tela i osvećenje svojih domova.

Pogledajte više