DA SE UKLONI SRAMNA SPOMEN-PLOČA U MORINJU: Vučurović - Vreme je da se otkrije istina o mučenim i ubijenim u logoru Lora

V.K. 17. 01. 2023. u 22:10

SPORAZUM između tužilaštava Crne Gore i Hrvatske o ratnim zločinima iz 2006. je akt izdaje, čisto poltronstvo i dodvoravanje Hrvatskoj.

Krivotvorenje istorijskih činjenica, Foto Vlada CG

Ovo je na sednici parlamentarnog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu poručio poslanik DF Jovan Vučurović, koji je rekao da je vreme da se ukloni spomen-ploča u Morinju sa tekstom koji je čista laž i flasifikat.

On je ponovio da lažna spomen-ploča ponižava Crnu Goru i vređa građane.

– DPS, SDP i slični su sebe dodatno politički i moralno srozali kada su pokušali da izjednače monstruozne zločine nad našim ljudima u Lori sa događajima u Morinju gde nije bilo nikakvih zločina. I onda su u tom sramnom činu otišli i korak dalje i ministri iz SDP-a, i to dok su bili u manjinskoj vladi, su postavili neku spomen–ploču u Morinju sa tekstom koji je čista laž i falsifikat i kojim optužuju Crnu Goru i svoj narod za nešto što se nije desilo. Vreme je da se ta spomen ploča ukloni, ona vređa Crnu Goru i osećanja građana - rekao je Vučurović.

On je dodao da je "Inspekcija naložila njeno uklanjanje, ali nadležni iz nekog razloga još ne rade svoj posao".

- Pozivamo da se postupi po zakonu i ta bruka ukloni iz Morinja, građani su opravdano revoltirani i bolje da to uklone nadležni, nego da građani to učine – naveo je Vučurović, poručujući da je vreme da se otkrije istina o našim ljudima koji su mučeni i ubijeni u Lori, da se pronađu zlikovci, ali i da se pokrene odgovornost protiv onih u Crnoj Gori koji su zataškavali ovaj zločin, "poput Mila Đukanovića, Vesne Medenice, Milivoja Katnića, Ranke Čarapić".

Pogledajte više