KLANJEM PRETE MARKU KOVAČEVIĆU: Predsednik opštine Nikšić dobio jezivu poruku (FOTO)

V.K. 17. 01. 2023. u 13:34

PREDSEDNIK opštine Nikšić Marko Kovačević dobio je jezivu poruku na Instagramu. Naime, njemu su zapretili klanjem i „prženjem očiju njegove majke na roštilju“, a sve nakon nedavnih polemika koje je imao zbog pesme „Od Glave Zete do grada Spuža“ ali i posete Skupštini Srbije!

Foto: V. Kadić

- Gledaćeš kako ti majčine oči pržim na roštilju dok joj telo jedu gladni vučjaci, a ti ćeš da sediš sa strane i moliš za život dok oštrim nož kojim ću te zaklati - sadržaj je jezive poruke koju je predsedniku opštine Nikšić poslao korisnik Instagrama sa očigledno lažnim nalogom marllborored333.

Tim povodom Marko Kovačević se oglasio na Fejsbuku.

- Evo do čega dovodi hajka koja se vodi prema meni već danima. Evo zbog čega se napadaju i targetiraju srpski političari, zašto se podižu tenzije, zašto se nakon jedne od najuspešnijih godina u Opštini Nikšić, nova godina od strane grupe medija započinje sa recikliranjem prošlogodišnjih vesti, sa uhođenjem kako se šta slavi, sa traženjem igli u plastu sena, ne bi li se nekako naudilo mladim ljudima koji rade za grad, za zajednicu, samo zbog toga što su Srbi, što neće da prodaju svoje pradedove i njihovu borbu i muku - naveo je Kovačević.

On je istakao da on nije bio taj koji je pokrenuo nijednu od tema koje su ovih dana konstruisane i namerno se drže u žiži javnosti ne bi li se njima manipulisalo protiv njegove ličnosti, političke organizacije ali i protiv koalicionih partnera.

-Te teme su pokrenuli drugi zalazeći u sitna crevca proslava, pesama i stihova, problematizujući kod samo jednog naroda u Crnoj Gori njegovo normalno funkcionisanje, njegovu tradiciju, istoriju i sve ostalo. I naravno pikirajući mene i moje kolege da se o tome izjašnjavamo a da oni ocenjuju je li to u redu ili nije. I samo zato što mi ne želimo da pristanemo da i dalje budemo deo takve medijske harange i priče i da se pravdamo što slavimo, što pevamo, što se veselimo, ne vređajući nikoga, što razgovaramo sa našim narodom i njegovim predstavnicima u drugim zemljama, bivamo razapeti, prokazani - istakao je Kovačević.

Dodao je da nikome od propagandista nije bilo bitno šta su oni zaista rekli, pevali, mislili, već da im je bilo važno samo da se uhvate za nešto ne bi li pokrenuli kampanju i propagandu protiv njih za sitne interesu – a to za šta su hvataju su njihova osnovna prava.

- Što je dr Vladimir Leposavić rekao u naslovu jedne svoje knjige neprestano nas hvataju u vršenju svojih prava i to nam zameraju i zbog toga vode hajku na nas. Tako je bilo i letos kada su militantne grupe htele pošto poto da prave u Nikšiću nacistički skup na kom su vređali Srbe i Rome i uspeli da svojim kriminalnim kanalima spreče umetnika koji je bio angažovan da održi koncert kome bi se radovali svi. Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi. Da Srbi možemo da budemo samo kao neka prazna ljuštura bez ikakvog sadržaja, u vidu dekora onima koji žele da zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu i da kreiraju neku novu koja ih neće podsećati na poreklo - podvlači Kovačević.

Dodaje i da nije prvi put da svojim hajkama određena grupa medija prema njemu proizvodi ovakve reakcije u kojima se čak ni njegovi pokojni ne ostavljaju na miru

-To im naravno nije važno, oni će i za to okriviti mene, jer je to medijska rulja kojoj je samo važno da se baci kamenom i da oseti i namiriše nečiju krv za svoj mali ćar. A kada im se odgovori i kada jezikom argumenata izgube bitku onda oni kažu kako sam ja napao njih i njihove medijske pajace koje su angažovali u razapinjanju mene u pokušaju da mi se nacrta meta koja će dovesti do ovakvih reakcija kakvu vidite u ovoj poruci dole, naglasio je Kovačević.

Foto: Printskrin Fejsbuk/Marko Kovačević pretnja

 

Ovo je, kako navodi, slika tih medija koji protiv njega vode kampanju, ali i ova svest je njihov proizvod – ovo je ono što žele da naprave od ove zemlje.

-Junak iz poruke je naravno već jutros izbrisao i poruku i profil. Ali je ostalo svedočanstvo bede onih koji iz mržnje prema srpskom narodu ne biraju šta će učiniti sa konkretnim čovekom ako preko gaženja tog čoveka mogu ostvariti svoje sitne benefite. Na svu sreću Neko to od gore vidi sve a od gore gledaju i oči moje majke a nebo je nedostižno takvim bednicima! I neka vam On vrati… A vama hvala, zaista vam hvala - zaključio je Kovačević.

BONUS VIDEO - "VESELI SE SRPSKI RODE": Snimak profesora koji u Tuzima peva izazvao haos na društvenim mrežama


 

Pogledajte više