DPS I FEJZIĆ UJEDINJENI U MRŽNJI: Reis žali što se slavi Dan Republike Srpske

V.K. 08. 01. 2023. u 22:37

PODGLA se velika hajka pristalica bivšeg režima, ali i predstavnika iz vrha iz Islamske zajednice u Crnoj Gori zbog prisustva ministra pravde Marka Kovača i ministra finansija Aleksandra Damjanovića na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske

Reis Rifat Fejzić / Foto IZ Crne Gore

Saborci Mila Đukanovića su ocenili to kao "antievropski karakter Vlade Dritana Abazović". Iz Demokratske partije socijalista su poručili da aktuelna izvršna vlast ugrožava dobrosusedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore.

- Ovaj nezapamćeni skandal koji sebi nije dozvolila ni apostolska vlada Zdravka Krivokapića još jedan je žestok udarac za međunarodni imidž i reputaciju naše države koji preti da Crnu Goru kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera. Zbog toga je neophodno što pre izabrati sudije Ustavnog suda i prekinuti agoniju kako bi što pre došli do vanrednih parlamentarnih izbora nakon kojih će Crna Gora dobiti stabilnu, odgovornu i evropski orjentisanu Vladu koja će povratiti stabilnost i nastaviti da vodi zemlju putem evropskih integracija - kazao je Miloš Nikolić, portparol DPS.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić prokomentarisao je učešće ministara u Vladi Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača na akademiji povodom Dana Republike Srpske.

- Iskreno žalim što ministri u Vladi Crne Gore učestvuju na skupu povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci, na poziv Milorada Dodika, koji je između ostalih nagradio ordenom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Inače 9. januar Dan RS, Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim - tvrdi Fejzić.

Pogledajte više