ŽABLJAK VIŠE NE VODE LJUDI DPS: Radoš Žugić novi predsednik opštine

M. D. 31. 12. 2022. u 06:30

RADOŠ Žugić, nosilac liste Građanskog pokreta Durmitorska Inicijativa,na izborima održanim 23. oktobra ove godine, od juče je i zvanično novi predsednik Opštine Žabljak.

Foto:Durmitorska inicijativa

On je na tu funciju izabran,na jučerašnjoj sednici SO Žabljak, glasovima Durmitorske Inicijative, Demokratske Crne Gore, Prave Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske srpske stranke, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije.

Prilikom javnog glasanja, uzdržani su bili odbornici Demokratske partije socijalista i Socijalističke narodne partije.

Žugić preuzima funciju od Veselina Vukićevića iz DPS, stranke koja je sa kooalicionim partnerima  predhodnih 17 godina vršila vlast u gradu podno Durmitora.

- Predano ćemo raditi na pronalaženju investitora koji bi mogli na Žabljaku pokrenuti nove proizvodne pogone, ili obogatiti našu turističku ponudu našeg grada - kazao je novoizabrani predsednik Opštine Žabljak. - Uključićemo se u izradu Prostornog plana kao dokumenta koji je od krucijalne važnosti za dalji razvoj naše zajednice.

On je istakao da će se na domaćinski i pošten način odnositi prema budžetskim sredstvima.

- U kontinuitetu ćemo iznalaziti modalitete kako bi se naša budžetska sredstva uvećavala i tako stvoriti pretpostavke za realizaciju novih infrastrukturnih projekata. Posebnu pažnju posvetićemo mladima. Stvorićemo uslove da se naši mladi bave sportom , da posećuju kulturne manifestacije u našem gradu, da ni u čemu ne kaskaju za vršnjacima iz drugih gradova. Želimo da idemo u korak sa vremenom, da Žabljak bude sredina prepoznata od strane turista sa svih merdijana. Ali u isto vreme želimo da čuvamo tradiciju, kulturu i običaje našeg kraja. Durmitorsko selo će nam uvek biti na listi prioriteta. Uvezivanjem turizma i poljoprivrede stvorićemo uslove da naša sela ponovo dobiju značaj kakav su nekada imala -  poručio je Žugić.

On je istakao da oseća ponos ali i odgovornost više nego ikad.

-Na ovom teškom i odgovornom zadatku, uvek ću se voditi principima koje sam nasledio od mojih predaka. Principima etičkog kodeksa časti, durmitorskog morala, predačkih zaveta i date reči, reči na kojoj mi od iskona stojimo. U službi građana, čistih namera, do vidljivih rezultata - poručio  je Žugić.

Podsećanja radi nedavno je izabran novi predednik Skupštine Opštine, Ivan Popović iz Nove srpske demokratije i nosilac liste DF-a na prethodnim izborima.

Treba kazati da su svi koji su predizbornoj kampanji odbacivali mogućnost bilo kakve saradnje sa DPS-om, na oktobarskim izborima, osvojili 17, od ukupno 30 mandata koliko broji lokalni parlament. Od toga GP Durmitorska Inicijativa šest, Demokratski Front i Demokrate po pet mandata, te Prava Crna Gora jedan mandat. U opozicionim klupama ostalo je SNP sa svoja tri odbornika.

Na  zasedanju SO Žabljak koje je počelo 26. Decembra  izglasan je predlog odluke o budžetu opštine Žabljak, za 2023.godinu. Na istom zasedanju su izglasani skupštinski odbori i saveti, kao i novi odbori direktora u DOO Sportski centar, DOO Komunalno i vodovod. Formiran je odbor direktora DOO Parking servis Žabljak i Savet Centra za kulturu Žabljak.

BONUS VIDEO - SELAM ALEJKUM, CRNOGORCI: Dijaspora u Podgorici - Skup podrške Milu

Pogledajte više