DA ZASIJA DUHOVNI CENTAR NIKŠIĆA: Najavljena obnova Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog

V.K. 27. 12. 2022. u 17:46

OPŠTINA Nikšić biće pokrovitelj obnove Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Fejsbuk, V.K.

To je saopštio predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, koji je rekao da je vladika budimljansko nikšićki Metodije sa saradnicima primio u posetu njega i predsednika borda direktora EPCG Milutina Đukanovića, a jedna od tema razgovora bila je rekonstrukcija Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

- U veoma sadržajnom razgovoru načelno je dogovoreno da Opština Nikšić bude pokrovitelj ovog značajnog poduhvata, a EPCG snažna podrška u realizaciji istog. Svesni značaja koji za Nikšić i čitavu Crnu Goru ali i šire ima prvi saborni hram posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom sagovornici su se lako saglasili oko osnovnih potreba u vezi sa započinjanjem radova na rekonstrukciji - napisao je Kovačević na Fejsbuku.

On je dodao da će predstavnici Eparhije budimljansko nikšićke pripremiti potrebnu dokumentaciju za otpočinjanje ovog posla, nakon čega se očekuje brz početak radova.

-Povod za ovaj susret i ovu temu bio je požar koji se dogodio u sabornom hramu pre nekog vremena, koji su izazvale dotrajale instalacije. Hram Svetog Vasilija Ostroškog kao duhovni centar Nikšića zaslužuje valjanu rekonstrukciju a deo sredstava očekuje se i iz državnog budžeta - zaključio je Kovačević.

Pogledajte više