VEĆ HAPŠEN U OKTOBRU: Rade Milošević privođen zbog nestanka paketa cigareta vrednog milion evra (FOTO/VIDEO)

S.Đ. - V. K.

21. 12. 2022. u 22:16

ZBOG sumnje da je bio deo organizovanog lanca koji je krao i švercovao deo cigareta, koje je država letos zaplenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras, u Podgorici, u akciji Specijalnog policijskog odeljenja.

Foto: Vlada Crne Gore

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije - kazao je za državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Ovo nije jedino hapšenje Miloševića. Prethodno je bio priveden u oktobru i pušten na slobodu posle šestočasovnog zadržavanja u policiji. Tada je uhapšen sa nekoliko službenika Uprave prihoda i carina, zbog krivičnog dela – stvaranje kriminalne organizacije, kao i zloupotrebe službenog položaja.

Mediji su tada pisali da je on tada pokušavao da objasni istražiteljima kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao odgovor na pitanje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra. Iz SDT-a tvrde da u nikšićkim pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu!

Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje cigareta- 17. avgusta, kada je saopštila da će biti uništeno hiljadu paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću.

Poslednje spaljivanje organizovano je takođe u Nikšiću, kada je Rade Milošević saopštio da će se uništiti roba vredna tri miliona evra na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Pogledajte više