ONLAJN DO KRAJA NEDELJE: Ministarstvo prosvete Crne Gore oglasilo se zbog dojava o bombama

M. SEKULOVIĆ 13. 12. 2022. u 17:16

IMAJUĆI u vidu da su i danas pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvete je, poštujući preporuke Uprave policije, donelo odluku da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje onlajn do kraja nedelje.

Foto M. S.

Ovo je danas saopšteno iz Ministarstva prosvete Crne Gore, uz tvrdnju da se na ovaj način nastoji da se obezbedi kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbednosti učenika i zaposlenih.

- Ministarstvo prosvete će u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Takođe, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje instrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprineli stabilnosti u novonastaloj situaciji - kažu iz Ministarstva prosvete.

Ministar Miomir Vojinović je u obraćanju javnosti istakao da je Ministarstvo dužno da obezbedi bezbedno okruženje za decu i ne želi da se dotiče političkih tema i mogućih političkih motivacija za ovakve pojave.

-U kontaktu sam sa čelnim ljudima svih obrazovnih ustanova. Ovo nije radnja koju treba da vodi Ministarstvo prosvete, sve što radimo, radimo u koordinaciji sa Upravom policije. Istog trena sam kontaktirao Upravu policije i oni rade svoj posao. Ključ svega je da radimo na tome da se obezbedi proces nastave i da bude bezbedan - naglasio je Vojinović.

Da podsetimo, u ponedeljak, neposredno pred održavanje protestnog ''patriotskog skupa'' pred zgradom Skupštine Crne Gore, koji je prerastao u divljanje pristalica Mila Đukanovića, Viši sud u Podgorici, ali i škole u glavnom gradu Crne Gore dobile su mejlove o ''postavljenim bombama'', nakon čega su evakuisane.

 

Uprava policije

Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore zatražila je, shodno svojim procedurama, pomoć inostranih partnera u vezi sa anonimnim dojavama o navodno postavljenim bombama u vaspitno-obrazovnim ustanovama, i u Višem sudu u Podgorici.

- Policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije IP adresa sa kojih su upućeni sporni mejlovi, saopštila je Uprava policije povodom događaja koji već dva dana uznemiravaju crnogorsku javnost.

Pogledajte više