SLUČAJ MIJUŠKOVIĆ: Sud još ispituje detalje oduzimanja unuka od bake - starateljke u Budvi (VIDEO)

I. D. S. 01. 12. 2022. u 21:17

SUD još utvrđuje da li je bilo propusta u slučaju oduzimanja unuka Sanji Mijušković u Budvi, na osnovu čega bi trebalo i da odluči gde će dve devojčice, o kojima je do nedavno brinula baka, ubuduće biti najbezbednije, odnosno ko će dobiti starateljstvo nad njima.

borba.Me

Iako su dve devojčice, nakon što su prisilno oduzete od njihove bake Sanje Mijušković kojoj je određen pritvor, smeštene kod majke, još nije utvrđeno ko će u narednom periodu dobiti starateljstvo nad njima. Kako je "Novostima" rečeno iz kotorskog Osnovnog suda, postupak oko utvrđivanja svih detalja u vezi sa slučajem još uvek traje, a imajući u vidu prirodu postupka, pojedinosti za sada neće iznositi u javnost.

- Detalji predmeta koji se vodi pred ovim sudom, a u kojem se pojavljuje Sanja Mikušković, navedeni su u ranijem saopštenju. Imajući u vidu prirodu postuka, koji još traje, u pomenutom saopštenju sadržane su sve i formacije koje trenutno mogu biti dostupne javnosti - kazali su iz suda.

Samim tim, još nije poznato zbog čega devojčice u startu nisu dodeljene majci tokom procesa razvoda, odnosno zašto nije bila pogodan staratelj ni u periodu kada otac nije mogao da bude sa njima zboga posla van države.

Od odgovornosti su se za sada zaštitili samo socijalni radnici. Kako su kazali u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, ta služba nije napravila bilo kakav propust u slučaju preuzimanja dece. Pritom, kako ističu, bili su onemogućeni da rade svoj posao i obezbede sigurno okruženje za decu i sa njima razgovaraju.

Sa druge strane, objavljivanjem videa na kojem devojčice vrište i plaču, a na kojim su prikazana i njihova lica, grubo je prekršeno njihovo pravo na privatnost, napominju iz ministarstva.

@rhinokid013

Prvi dio potresnog videa.Djevojčice Sara i Đina Mijušković se protivno svojoj volji odvode kod majke, uprkos činjenici da su imale višestruke povrede u više navrata zbog kojih je majka prijavljivana.Nažalost, institucije Crne Gore ćute🙂♬ original sound - Lion's son

Mijuškovićeva, baka dve devojčice, koja je staratelj dok im je otac na poslu van države, snimala je uživo izvršenje sudske presude i objavila na društvenim mrežama koji traje oko 20 minuta. Na snimku se vidi da su tu policajci, socijalni radnici i deca. Obratila se javnosti kako bi, navodi na snimku, tražila pomoć, deci tom prilikom govori da ide u zatvor, a one kod svoje majke, dok devojčice sve vreme vrište i plaču, ne želeći da se odvoje od nje.

Iz nadležnog suda je ranije rečeno da su prilikom svakog pokušaja da se sprovede izrečena mera, odnosno omogućavanje kontakta dece sa majkom, to ometano, a deca podstreknuta od babe.

Pogledajte više