POTPREDSEDNIKU DPS STIGLE PRETNJE SMRĆU: Jevto Eraković - Uvrede sve zloslutnije i monstruoznije

V.K. 01. 12. 2022. u 16:30

POTPREDSEDNIK Demokratske partije socijalista Jevto Eraković saopštio je da je dobio pretnje smrću.

Foto Arhiva

Pretnje su mu stigle na Tviteru, kao komentar na njegov post objavljen dan nakon trećeg protesta "Ima nas".

- Moj tvit se odnosio na uvrede i pretnje kojima su danima i sedmicama izloženi učesnici i organizatori protesta. Prekopirao sam, onako kako je i napisan, na ćirilici, deo uvoda u tekst jednog od domaćih radikalnih proruskih portala sa adresom na Kubi. Zvuči moguće čudno, ali je upravo ovako apsurdno. U tom tekstu označavaju nas kao montenegrinske švercere, udbaše i fašiste. Namastiće kolac i za tebe… tim rečima se završava preteća poruka. Pre toga autor spominje i slučajno opaljen metak u slepoočnicu - saopštio je Eraković.

On je kazao da želi da skrene pažnju na to kako „satanizuju, vređaju i prete anonimnim ljudima“, kao i onima koji javno istupaju braneći ideju građanske, sekularne, antifašističke, evropske, samostalne i demokratske Crne Gore.

- Kako jača pokret "Ima nas", tako, zakonomerno, rastu i pretnje i uvrede koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije. To je neprihvaljivo. Na ovakav trend ne smeju se zatvarati oči i uši. Ne sme se ostati nezainteresovan ili nem na toliku lavinu najgoreg rečnika i ponašanja. Pretnje se moraju prijavljivati, potom bez odlaganja treba da budu procesuirane - dodaje Eraković. - Ovo, kao i ostale vrste nasilja, ne sme se tolerisati i pothranjivati. Žrtve ovog, kao i svakog drugog nasilja, ne smeju ostajati usamljene i prepuštene same sebi.

Pogledajte više