MILO BEŽI OD PROTESTA: Utekao od svojih pristalica i ostavio ih na cedilu

V.K. 07. 11. 2022. u 13:16

MILO Đukanović je ponovo utekao sa protesta svojih pristalica i ostavio ih na cedilu, kao na Cetinju prošle godine, kao u Nikšiću 13. jula.

Milo Đukanović, Foto D. Milovanović

Ovo je izjavio poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović o protestima DPS-a u Podgorici.

- Dodatno, nije smeo ni on ni bilo ko iz DPS da stane iza organizacije protesta nego se sakrio iza neke NVO. DF i njegovi lideri su uvek svojim imenom i prezimenom stajali iza svakog protesta i preuzimali odgovornost za sve, ali to nije slučaj sa Đukanovićem, koji ponovo pokazuje nedostatak političke hrabrosti, kazao je danas u skupštini poslanik DF-a Jovan Vučurović, poručujući da ljudi u Crnoj Gori protestuju - rekao je on i dodao:

- Ima mnogo razloga zbog kojih treba protestovati, ali sigurno je da ne treba niko da brani odlazećeg diktatora, koji se ponaša neustavno, i da brani njegovu fotelju i stotine miliona koje je opljačkao od svih građana Crne Gore. Eto, ima i takvih, koji sa pozicije predsednika države ne poštuju ni ustav ni institucije, ali smo ga priveli k poznaniju prava. I kada smo sprečili bahatog, odlazećeg diktatora da nastavi sa svojom samovoljom, on je krenuo u političku kuknjavu i plač, digao na noge svoje plaćenike u medijima, NVO sektoru i delu međunarodne zajednice. A onda mu je i to bilo malo, pa sad zove ljude da brane njegova nepočinstva na ulici - naglasio je Vučurović.

On je kazao da je uloga skupštine da obezbedi funkcionisanje države i njenih institucija.

- Nažalost, onda se setimo da se Crna Gora nalazi u velikim problemima vezano za institucije. Zato pozivamo sve političke subjekte da rade na otklanjanju tih problema. Činjenica je da Ustavni sud ne funkcioniše, VDT je u v. d. stanju, sudski savet je u nekom nedefinisanom stanju. U isto vreme predsednica sudskog saveta usred izbornog procesa se seli u Šavnik, verovatno zbog toga što joj odgovara ta klima više nego ona u Podgorici - rekao je Vučurović. - I ja ovom prilikom pozdravljam čestitog Radula Lazovića i čestitam na tome što je branio demokratiju i volju građana Šavnika. Njemu ostaje čist obraz, a nekim drugima bruka i sramota.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više