RAKELA BIO "KAVČANIN"? Za smrt Radovana Matovića osumnjičen Milorad Žugić

S. Đokić

14. 10. 2022. u 07:43

NOVLjANIN Radovan Matović zvani Rakela, koji se nalazi na fotografiji sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, prema operativnim podacima policije važio je za uličnog dilera droge i osobu blisku "kavačkom" kriminalnom klanu.

Foto: V: Kadić

Fotografiju predsednika države i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, sa navodnim pripadnicima "škaljarskog" kriminalnog klana u utorak je na sednici Odbora za bezbednost javno pokazao premijer Dritan Abazović.

- Izneću optužbe za "brata Abaza" i da vam pokažem jednu fotografiju Mila Đukanovića sa "škaljarcima". Reći ću vam imena i prezimena. Ovo (sa Đukanovićem) je Zoran Mrvaljević zvani Mrva i drugi gospodin, koji nije među živima. Sačekajte foto-sešn. Znajte da ima popa i nad popom - poručio je Abazović.

Interesantno je da upravo Abazovića članovi ove kriminalne grupe tokom komunikacije putem "Skaj" aplikacije nazivaju "bratom koji ih gotivi".

Kada je reč o slici, nastaloj pre više od dve i po decenije, mnogo pre formiranja "škaljarskog klana", na njoj se zaista nalazi Mrvaljević, koji je kasnije i u policijskim spisima označen kao član ove kriminalne organizacije. Za razliku od njega, Matović, koji je ubijen u februaru 2016. godine u Đenovićima, kod Herceg Novog, važio je za osobu blisku "kavačkom" kriminalnom klanu. Tri godine nakon njegovog ubistva, u julu 2019. godine, istražitelji su rasvetlili zločin i za njegovu likvidaciju osumnjičili Nikšićanina Milorada Žugića (53) sa kojim se ubijeni dobro poznavao. Za Žugićem je raspisana poternica i za njim se i dalje traga.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni je 20. februara 2016. godine pozvao Matovića da se vide. Dok su sedeli u njegovom "audiju", kako se navodi u tužilačkim spisima, Žugić je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u glavu Matoviću. Nakon zločina osumnjičeni nije pobegao, već je saslušan u policiji u svojstvu građanina.

U ovoj istrazi saslušan je veći broj bezbednosno interesantnih osoba, među kojima i navodni vođa "kavčana" Slobodan Kašćelan, ali i njegovi telohranitelji. Operativni podaci pokazuju da je Matović pripadao ovoj grupi, baš kao i Žugić. Obojica su, prema operativnim podacima policije, bili poznati kao ulični prodavci droge i sumnja se da je sukob zbog posla upravo motiv zločina.

BRAT: ODAKLE VAM SLIKA?

Pažnju je juče privukla objava Gorana Matovića na društvenim mrežama, u kojoj, kako kaže, pojašnjava Abazoviću kako je nastala fotografija koju je on pokazivao juče kao "ključni dokaz". On je pozvao Abazovića da kaže odakle mu slika.

- Slika nastala između 1995 i 1996. godine, a do iste je došlo tako što je moj brat sa ostalima sa slike izašao u jedan budvanski lokal. Tamo se, igrom slučaja, zadesio Milo sa svojom porodicom i prijateljima... Bili su sto do stola i naravno, kao što sledi, pitali su Mila da li mogu da se fotografišu sa njim. Eto, ukratko, kako je nastala slika, Dritane. Nikakva veza dalja nije postojala... a ja vas pitam odakle vama slika? - napisao je Matović.

Pojedini portali preneli su juče da je fotografiju Abazoviću, preko posrednika, navodno, dostavio Mrvaljević, koji se trenutno nalazi u spuškom zatvoru. Njega tužilaštvo tereti za stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na ubistvo i planiranje likvidacija.

Pogledajte više