BIĆE SASLUŠANI I ABAZOVIĆ I KRIVOKAPIĆ: Zaseda Odbor za bezbednost i odbranu Crne Gore (FOTO)

V.K. 12. 10. 2022. u 11:40

SKUPŠTINSKI odbor za bezbednost i odbranu (predsedava Milan Knežević) saslušava čelnike Vlade Crne Gore i pripadnike bezbednosnog sektora, diplomatije i tužilaštva.

Foto: V. Kadić

U "plavoj sali" Skupštine Crne Gore u toku je sednica Odbor za bezbednost i odbranu na kojoj je trebalo da budu saslušani čelnici Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbednost i tužilaštva.

Biće saslušani zbog aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.

Najavljeno je saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministara spoljnih, unutrašnjih poslova i odbrane Ranka Krivokapića, Filipa Adžića i Raška Konjevića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, bivšeg vršioca dužnosti direktora ANB-a Sava Kentere.

Najavljeno je saslušanje i v. d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Međutim, sednici ne prisustvuje predstavnik Agencije za bezbednost zbog smene direktora, ministar odbrane Raško Konjević zbog učešća na sastanku u Briselu, kao ni direktor Uprave policije Zoran Brđanin koga menja Dejan Knežević.

BONUS VIDEO - Kanjon Tare - Rekonstrukcija kretanja automobila u kom su bili stradala majka i nestala deca

Pogledajte više