DRŽAVLJANINU SRBIJE ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Zbog opasnosti uticaja na svedoke nakon brutalnog povređivanja Podgoričanina

B. Dabić

30. 09. 2022. u 09:03

MIROSLAV Baletić (50) iz Vrbasa saslušan je u Osnovnom sudu u Ulcinju i sudija za istrage odredio mu je pritvor do 30 dana.

Foto: Tviter Uprva policije Crne Gore

Pritvor je određen zbog opasnosti uticaja na svedoke. 

On je uhapšen prošlog vikenda, a na teret mu se stavljaju krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Nakon što je Podgoričaninu G. V. (38) džipom naneo teške telesne povrede u noći između subote i nedelje na ušću Bojane, Baletić je pobega sa lica mesta, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

Podgoričanin G. V. teško je povređen nakon što ga je ispred lokala „Dom kulture” M. B. džipom udario, pa vozilom pritisnuo uz zid objekta. Lekari su konstatovali teške telesne povrede – obostrane prelome skoro svih rebara, frakture butnih kostiju.

Zbog prirode povreda povređeni je upućen u Klinički centar Crne Gore.

Prema rečima lekara, kad je hospitalizovan bio je životno ugrožen. 

 - Pacijent se oporavlja - kazali su iz KCCG.

Šta je pozadina brutalnog povređivanja Podgoričanina tek treba da se utvrdi.

Teškom incidentu, kako saznajemo, navodno je prethodila svađa u lokalu.

Baletić je udaljen iz lokala u alkoholisanom stanju. Ispred je nastavio da maltretira dve devojke, Podgoričanin je izašao iz lokala i stao u njihovu odbranu. Baletić je zatim džipom naneo teške telesne povrede Podgoričaninu.

Tokom saslušanja Baletić je izjavio da se skoro ničega ne seća.

Sudija za istrage Osnovnog suda u Ulcinju će saslušati i svedoke incidenta u Ulcinju u kome su Podgoričaninu nanete teške telesne povrede opasne po život.

Baletić je državljanin Srbije, koji je u poslednje vreme nastanjen u Podgorici.

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA - Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pogledajte više