KO JE UBIO VUKA BORILOVIĆA? Još nije poznato čiji metak je bio koban za pomahnitalog ubicu na Cetinju

S. Đokić

15. 09. 2022. u 20:05

NI mesec dana nakon najvećeg zločina u novijoj istoriji Crne Gore, javnosti nije poznato ko je na Cetinju ispalio smrtonosne hice u pomahnitalog ubicu Vuka Borilovića i tako ga zaustavio u njegovom monstruznom pohodu na rođake i komšije.

Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

Pre nego što je usmrćen, Borilović je ubio 10 osoba, među kojima i dva dečaka.

Dobro upućeni u istragu objašnjavaju da će odgovor na pitanje čiji je metak bio koban po Borilovića biti poznat nakon što veštak balističar dostavi svoj nalaz i mišljenje. "Novosti" saznaju da je veštacima dostavljeno i oružja koje je korišćeno u pucnjavi, od čega je pet policijskih pištolja.

- Tokom istrage došlo se do podatka da je u pravcu Borilovića tog dana pucalo pet policijskih službenika zbog čega je doneta naredba da se izuzme službeno oružje od pripadnika policije koji su tog dana pucali, da bi se na osnovu analize čaura i njihovog upoređivanja sa tragovima koji nastaju prilikom ispaljivanja došlo do pouzdanog podatka ko je tačno tog dana pogodio Borilovića - kaže sagovornik "Novosti".

Prvih dana istrage, urađena je obdukcija tela Borilovića, koja je pokazala da su ga pogodila četiri projektila.

- Sada je na veštaku da utvrdi koja povreda je nastala od kojeg metka, nakon čega će, uz analizu obdukcionog nalaza, biti jasno i ko je ispalio smrtonosni hitac - kaže sagovornik "Novosti".

Osim pet službenih pištolja pripadnika MUP, veštaku balističaru dostavljeno je još jedno. To oružje, objašnjava naš sagovornik, pripada Cetinjaninu Nenu Kaluđeroviću, koji je, kako se to moglo čuti prvih sati istrage, takođe pucao i usmrtio Borilovića, koji mu je prethodno ubio kuma. Te priče zasad čekaju potvrdu.

Kaluđerović je saslušan pred nadležnim tužilaštvom u svojstvu građanina i taj status ima i sada.

Krajem prošle nedelje, Višem državnom tužilaštvu dostavljeni su obdukcioni nalazi nevino stradalih žrtava. Sa koliko je metaka usmrtio koju žrtvu, podatak je koji zasada nije dostupan javnosti. "Novosti" pouzdano saznaju da je nadležno tužilaštvo uslišilo molbu porodice i nije zatražilo da se obavi obdukcija tela ubijene dece.

Pogledajte više